Menu
© Red Bull

Sauber is nog in onderhandeling met Russen

3 reacties | 3007x gelezen
18-03-2014 14:27

|

Het F1-team van Sauber is niet van plan hun koers te wijzigingen. Wel hangt veel van hun financiële situatie af. Zij willen dit jaar Sergey Sirotkin als coureur hebben en het wijst erop dat het gaat lukken.

Bron: Nextgen-auto.com

De 18-jarige Rus is dit jaar 'slechts' reserverijder van het Sauber-team. Het lijkt er niet op dat dit de Russische investeerders heeft afgeschrikt. De Russische website f1news.ru beweert dat de onderhandelingen met Sauber worden voortgezet.

Bij navraag bevestigt Monisha Kaltenborn, de directeur van Sauber, dit bericht. Zij zegt: "Het klopt, we hebben geen koerswijziging." Kaltenborn geeft ook aan dat wanneer je met Russische investeerders onderhandelt er ook cultuurverschillen om de hoek komen kijken. Hierover zegt zei: "De les van de afgelopen maanden is dat wanneer je onderhandelt met dergelijke organisaties je er bewust van moet zijn dat ze niet het zelfde tijdbesef hebben als wij. Je moet ook beseffen dat in dit soort onderhandelingen er soms belangrijker zaken zijn en die hebben niets met F1 te maken."

Naast zijn rol als reserverijder zal Sergey Sirotkin dit jaar in de Formule Renault 3.5 uitkomen. Wellicht wordt de jonge Rus als de Russische investeerders over de brug komen snel gecontracteerd als volwaardig Sauber-teamlid.

Kaltenborn voegde aan haar commentaar toe: "Op dit moment loopt alles volgens plan." Over Sirotkin zegt ze: "Hij rijdt nu bij Fortec (Formule Renault 3.5) en ik weet zeker dat hij goede resultaten zal boeken. Wij zullen vervolgens nadenken wat we daarna gaan doen".


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bengelke
Diamond Member

Da ze bij sauber hun ma nieteveel verheugen, ze kunnen beter zes na lotus kijken, zij hebben hun ook mooi weer laten belove Door een potentiële sponsor

0 18-03-2014 16:27:04
rodaf1team
Silver Member

Dit gaat denk ik toch uit eindelijk op niets uitlopen. Ook met in het achterhoofd wat er nu gebeurt op de krim, denk ik niet dat ze gaan strooien met roebels naar Europese landen. Al zou het een niets met het ander te maken hebben, we weten alle maal dat in dat soort landen de staat toch meestal beslist!

1 18-03-2014 20:35:13
Kuulke1954
Rookie

FIA regeld de licentie's en alles wat er verder aanhangt. Het is europees (Frankrijk) en zal wellicht van invloed zijn ophet gebeuren bij de Krim.

Er zit geld genoeg, maar...........

19-03-2014 00:47:01
;