Menu
© Red Bull

Kimi Raikkonen: "Ik zit in een lastig parket"

19 reacties | 5480x gelezen
18-03-2014 10:39

|

Afgelopen weekend eindigde F1-coureur Kimi Raikkonen op een achtste plaats in de Grand Prix van Australië. Na diskwalificatie van Daniel Riccardo verschoof hij naar de zevende plek, wat desondanks veel gemopper bij de Fin opleverde.

Bron: Nextgen-auto.com

Over de wedstrijd zegt de Ferrari-coureur: "De remmen werken heel goed, maar ik had dit weekend moeite met de wegligging door mijn banden. Als je daarnaast wielvergrendeling krijgt, ga je ook ondersturen. Het ondersturen is iets wat mijn rijstijl het meest negatief beïnvloed. Het is een combinatie van factoren die van invloed zijn."

Raikkonen probeert met een zure smaak in de mond toch positief te blijven: "Op dit moment heb ik het niet makkelijk, maar ik weet zeker dat we een oplossing vinden. Dit is niet de eerste keer dat ik in de problemen zit en ik wist deze altijd boven te komen. Soms kan het een week duren of een maand, maar dat kan me niet schelen."

De Fin bevestigt dat zijn eigen prestaties verbeteren wanneer nieuwe onderdelen geïnstalleerd zijn. Hij heeft moeite met de huidige situatie: "We weten min of meer wat ons te doen staat. Helaas kan ik niet beloven dat alles vervolgens opgelost zal zijn, maar ik hoop het. Momenteel zit ik in een lastig parket."

"Het is geen leuke race geweest. Desondanks hebben we veel geleerd. Als we de technische problemen oplossen, lossen we mijn problemen op en denk ik dat ik snel goede weekenden kan rijden", is de conclusie van de Fin.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;