Menu
© Red Bull

Crash Kobayashi door technisch mankement

3 reacties | 3162x gelezen
16-03-2014 12:32

wicked |

Kamui Kobayashi is vrijgesproken van een penalty, nadat hij kort bij het vertrekken onder groen licht tegen de achterkant aanreed van Felipe Massa. De Japanse coureur gaf meteen aan dat het zijn fout was en dat hij simpelweg zijn rempunt zou zijn gemist. Bij het afremmen voor de bocht was de wagen niet meer op tijd af te remmen waardoor hij op de achterkant reed van Felipe Massa en daarmee voor beide heren de race over was. Massa is zelfs naar de stewards gestapt met het verzoek om Kobayashi te bannen voor de volgende race. Hij verklaarde dat het een Grosjean-actie was zoals hij de wagen crashte in 2012 tijdens de Grand Prix van Spa Francorchamps. Echter, de stewards waren het hier niet mee eens en spraken de Japanner vrij van schuld nadat de data was uitgelezen van zijn Caterham. Het blijkt om een technische mankement te gaan waar de coureur niets aan kon veranderen. "Een serieus technisch mankement, buiten de macht om van de coureur, heeft deze crash veroorzaakt," aldus de verklaring. Hoe dan ook bood Kobayashi zijn verontschuldiging aan het team van Williams aan en heeft hierover gepraat met Felipe Massa. "Dit is niet hoe ik het seizoen wou openen na mijn comeback, ik voel me schuldig voor het team en voor Felipe dat onze beide races vroegtijdig zijn beƫindigd".

Bron: f1times.co.uk


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Gallardo
Hoofdredacteur

Waarom verontschuldiging aanbieden aan het team van Sauber. Massa rijdt toch echt voor Williams en Kobayashi voor Caterham of heb ik wat gemist?

1 16-03-2014 12:35:56

Kamui is een oprechte coureur en heeft zijn excuses aangeboden omdat je wel even een voor 2 teams een wagen minder op het asfalt zet. Ook al is het een mankement, hij is een eerlijke coureur ;-)

Respect voor je kerel, hoop dat je volgend jaar bij een beter team aan de bak kunt!

16-03-2014 12:37:48
Hell_Pet
Bronze Member

Ahw, ik ben best wel blij om te dit te lezen. Arme Kobayashi verdiende het ook niet. Snap best dat Massa naar de stewards was gestapt, al zal hij nu ook begrijpen dat Kobayashi er niet veel aan kon doen.

0 16-03-2014 13:19:09
;