Menu
© Red Bull

Massa: Alonso gebruikte geen Ferrari simulator

8 reacties | 2786x gelezen
13-02-2014 19:04

Ashna |

Williams coureur Felipe Massa beweert dat zijn voormalig teamgenoot, Fernando Alonso, de Ferrari simulator zelden gebruikte. De Braziliaan, die Ferrari verliet voor Williams, zegt dat hij vaak de enige coureur was die gebruikt maakte van de simulator. Een belangrijke faciliteit om onderdelen en updates te testen.

Bron: The F1 Times

“Bij Williams word ik gehoord”, zegt Massa, “maar dat betekent niet dat ik bij Ferrari niet gehoord werd. Ook zij luisterde zeer goed naar mij. Vorig jaar werkte ik veel aan de ontwikkeling van de auto en in de simulator was ik praktisch de enige coureur, omdat Alonso er niet was.”
De 32-jarige Massa heeft de verandering van team omarmd en zegt dat hij zich vanaf het begin welkom heeft gevoeld bij Williams. “Om eerlijk te zijn, ik had het gevoel deze verandering nodig te hebben, en misschien geldt dat ook voor Ferrari. Naarmate de tijd verder gaat en je situatie hetzelfde blijft verlies je je motivatie”, voegt Massa toe. “Ik ben erg blij, vooral over de manier waarop ik ontvangen werd bij Williams. Sinds de eerste dag heeft iedereen mij geholpen in de fabriek en geloven zij in mij.”


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Dat geeft het grote verschil aan tussen een talent en een werker. Na één rondje op de echte baan weet Alonso de zaken waarvoor Massa (en alle overige F1-coureurs) urenlang in de simulator moeten doorbrengen.

2 13-02-2014 19:28:57
cajos
Bronze Member

In de simulator worden wel veel dingen getest dus als niemand in de simulator het werk doet raak je al snel achterop.

13-02-2014 19:45:02
Slayer-fan
Silver Member

Sicko: lees je wel het hele artikel? Er staat dat de Simulator gebruikt word om te testen, nieuwe onderdelen komen niet vanzelf op de wagen. Dit kan je zien alsof Alonso zich te goed voelt om de wagen te ontwikkelen en testen, of dat massa alles moet testen omdat hij (daar krijgen we het) testcoureur is en in dienst moet zijn van Alonso.

13-02-2014 22:18:28
janroelof9
Rookie

Massa heeft naar mijn idee het maximale uit zijn Ferrari tijd gehaald. Daarom is het ook zo mooi voor hem dat hij nu nog een team heeft gevonden. Alonso is dus gewoon een tikkeltje lui, als je dit bericht goed leest. Hij heeft gewoon meer talent dan Massa. We zullen zien hoe hij het tegen Raïkönnen gaat doen dit jaar. Ik als Ferrari fan ben super blij dat naar mijn mening de 2 beste coureurs nu bij mijn team zitten.

0 13-02-2014 22:13:37
FFerarri
Senior Member

Voor alle mensen die alonso lui noemen hij heeft een ferrari simulator in ovievo staan waar hij veel tijd in besteedt in plaats van die in de fabriek dus beetje onzin wat massa hier roept

1 13-02-2014 22:38:21
Carlosss
Junior Member

@FFerarri

Denk dat Alonso gedurende een seizoen niet veel thuis is, dat ding moet ie iedere keer afstoffen...;-)

Massa heeft gewoon t meeste werk verricht, maar dat viel wellicht onder zijn contractuele verplichtingen.

14-02-2014 10:33:12
;