Menu
© Red Bull

Voorbereiden voor Bahrein

0 reacties | 2035x gelezen
13-02-2014 15:51

|

Torro Rosso is net als de overige F1-teams zich druk aan het voorbereiden voor de testronden die in Bahrein voor de deur staan. Torro Rosso vertelt dat er heel wat bij komt kijken.

Bron: scuderiatororosso.com

Wintertesten uitvoeren in een warm klimaat is geen nieuw idee en zien we ook terug in de jaren tachtig. Het ging toen ook allemaal wat makkelijker, terwijl, los van de testperiodes, vandaag de dag rekening gehouden moet worden met 19 races die op de wedstrijdkalender gepland staan. Om iedereen naar de testen in Bahrein te sturen, is nogal een logistieke uitdaging, vooral omdat er niet veel tijd is tussen het einde van de laatste testronden en de reis naar het andere eind van de wereld; de eerste Grand Prix in Melbourne.

Bij Toro Rosso is de planning voor de twee Bahrein testen net zo complex als dat het voor een Grand Prix zou zijn. Het is zeker moeilijker te organiseren dan wanneer de testen bijna om de hoek, in Jerez of Barcelona, zijn. Torros Rosso stuurt 25 ton aan apparatuur naar Bahrein, welke direct daarna naar Australië wordt doorgestuurd, waar nog eens drie ton materiaal uit Italië hieraan zal worden toegevoegd. De wagen die in totaal acht dagen in Bahrein in gebruik zal zijn voor de testronden, zal terugkeren naar Italië voordat het naar Australië wordt gezonden.

Bij een vijfdaagse kloof tussen twee Europese testen, zou het grootste deel van het F1-personeel van Torros Rosso terugkeren naar Faenza, hun basis, in Italië, maar door de langere afstand zal de overgrote meerderheid van het personeel in Bahrein verblijven. Dit wordt dan zeker geen strandvakantie, want er is veel voorbereidingswerk te doen. Het feit dat de locatie hetzelfde blijft, maakt het leven iets makkelijker, omdat de garage en apparatuur kan blijven zoals het is.

Torro Rosso heeft geen idee hoe deze testen zullen gaan verlopen. Ze volstaan met te zeggen dat iedereen in Faenza , Bicester en Viry - deze laatste is de thuisbasis van hun motorleverancier- sinds hun vorige testronden in januari in Jerez keihard hebben gewerkt. Voor de eerste testsessie in de woestijn, zal hun coureur Daniil Kvyat rijden op de eerste en derde dag en zit Jean-Eric Vergne op dag twee en vier achter het stuur.

Hoewel in de afgelopen jaren alle wintertesten in Europa hebben plaatsgevonden, hopen alle teams op wat betere omstandigheden en dat er niet weer een donkere wolk over het Sakhir Circuit in Bahrein zal trekken. De tests lopen van 19-22 februari en van 27 februari-2 maart. De laatste keer dat sommige teams probeerden te testen op Sakhir in 2009, troffen ze de eerste dag mist aan en de laatste twee dagen werden ze getroffen door een verschrikkelijke zandstorm. Laten we hopen dat de elf teams volgende week meer geluk hebben.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;