Menu
© Red Bull

Live interview Kimi Raikkonen over F1-seizoen 2014

3 reacties | 2574x gelezen
23-01-2014 15:25

|

Kimi Raikkonen geeft eerste interview 2014 vlak voor de aftrap van het formule 1-seizoen. Rijdend in een Ferrari door het Toscaanse landschap spreekt de Finse F1-coureur zijn verwachtingen uit over de nieuwe Ferrari en zegt deze wereldkampioen van 2007 wat hij vindt van het dubbele punten systeem.

Bron: Formule1nieuws - copyright Bynouxe

Voor dit seizoen heeft de FIA ingevoerd dat er alleen gereden mag worden met de 1.6 liter V6 turbo motor. Dit vergt van de F1-teams de nodige inspanning om een wagen te ontwerpen en te voorzien van alle nodige technische hoogstandjes. Een compleet andere binnenkant brengt wellicht evenveel verandering mee voor een coureur. Dus werd Kimi Raikkonen gevraagd:

Wat verwacht je van de nieuwe wagen?
De coureur meent dat het niet uitmaakt dat hij in een andere wagen rijdt: “Mijn gevoel is, in tegenstelling tot wat mensen wellicht denken, dat het niet veel anders is, maar misschien heb ik het mis. Hopelijk komen we tot de conclusie dat het vrij eenvoudig is.” Hij geeft aan dat hij begrijpt dat het voor de technische afdeling andere koek is om een nieuwe motor, nieuwe schakelbak en dergelijke zaken te maken, maar “voor een bestuurder heeft dit niet veel invloed op het rijden.” Hij maakt zich ook niet druk over andere instructies en “Ik denk ook niet na of er wellicht nieuwe knopjes zijn”. Hij voegde eraan toe “Laten we afwachten wat het gaat worden. Na de eerste testrit kan er echt wat van gezegd worden”.

Wat dit formule 1-seizoen ook veranderd is het zogenoemde dubbele punten systeem. Hierbij krijgt de winnaar in de laatste race 50 punten in plaats van de gebruikelijke 25. De puntentelling wordt dan 50, 36, 30, 24, 20, 16, 12, 8, 4, 2 punten voor respectievelijk de eerste tot en met de tiende plaats.

Wat vind je van het dubbele puntensysteem?

“Het is voor iedereen hetzelfde. Het zal zeker iemand helpen en het zal iemand tegenwerken.” Zegt Raikkonen. Hij doet zijn bijnaam als 'Ice man' wellicht eer aan als je het over de door de FIA bedachte puntensysteem hebt: “Voor mij maakt het niet uit. Het is, zoals het is”, zegt jij luchtig. “Het is de regel. Of je het nu leuk vindt of niet, het veranderd niet”.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

leo1954
Gold Member

Leuk stukje mét filmpje Femke. Niet omver te krijgen, die Kimi :-)

1 23-01-2014 16:45:31

Rookie

Leuk Leo. Hopelijk heeft hij als hij straks achter het echte stuur kruipt, beter weer dan dat ten tijde van het interview.

23-01-2014 17:43:01
;