Menu
© Red Bull

Schumi kan nog 'maanden in coma' liggen

13 reacties | 3926x gelezen
03-01-2014 11:50

EvDelft |

Professor Uwe Kehler, het hoog aangeschreven hoofd van het neurologisch centrum Asklepios in Hamburg, is van mening dat Michael Schumacher nog 'weken, zo niet maanden' in coma kan liggen.

Bron: Wheels24.co.za

Kehler volgt de ontwikkelingen in Grenoble op de voet, waar Schumacher nog altijd in kritieke toestand ligt. Zijn 45ste verjaardag vandaag is de zesde dag na het ski-ongeluk. Kehler vertelde aan Bild dat de familie van Schumacher nog wel eens veel langer moet wachten dan zes dagen.

Kehler: "In het algemeen duurt het twee tot drie weken voordat een patiënt met zo'n trauma kan worden gewekt. Het kan dagen of zelfs weken duren voordat een patiënt zijn ogen opendoet. Helaas is het ook mogelijk dat een persoon niet op de juiste manier wakker wordt".

Professor Kehler zei dat het een goed teken is dat Schumacher, hoewel nog steeds in kritieke toestand, stabiel is: "Als er een ernstig cranioceberaal trauma is, zijn de eerste uren en dagen cruciaal om te zien of de druk en de zwelling blijft toenemen. Vooral belangrijk zijn de eerste drie tot vier uur. Er is enige hoop wanneer een patiënt door de eerste paar dagen komt. Maar er kan nog totaal geen prognose gemaakt worden over de overleving of de uitkomst. Als de patiënt stabiel blijft, kun je de coma langzaam afbouwen".

Een Parijse neurochirurg, Philippe Decq, liet weten aan het Franse RMC Sport dat Schumacher een cruciaal punt gaat bereiken in zijn herstel. "Na een zwaar ongeluk zoals deze, moet een patiënt binnen drie weken tekenen vertonen van ontwaken. Zo niet, is dat een heel slecht teken", aldus Decq.

Sabine Kehm, de manager van Michael Schumacher, liet in een SMS weten aan Ferrari en Mercedes dat de ex-coureur stabiel maar nog altijd kritiek is. Kehm: "We doen geen uitspraken totdat er iets nieuws te melden is". De familie liet ondertussen weten: "We weten allemaal dat hij een vechter is en niet zal opgeven".


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bengelke
Diamond Member

Daar herken ik veel van mezelf in. Ik heb ook een half jaar in een diepe coma gelegen, en ben derna stillekesaan ontwaakt. Daarna was ik verlamd, aan mijn linkerkant, maar keiharde revalidatie en, natuurlijk, doorzettingsvermogen, heeft me gebracht waar ik nu sta.

Maja, had ik die strijd ook gestrede, as ik wist wat voor een toekomst ik tegemoed gong? Ik weet het nie..........

1 03-01-2014 12:28:23
Camiel221
Nieuwspress

Ik vind het klote voor je dat je in coma hebt gelegen voor een half jaar, maar als je het niet erg vind wil ik een vraag stellen. Heb jij er dan nog bepaalde gevolgen aan over gehouden? of ben je volledig hersteld?

03-01-2014 12:46:01
LinkeSoep
Bronze Member

EvDelft, helemaal mee eens!!
Mensen die reageren als of dit soort berichten niet belangrijk zijn hebben hier ook niks te zoeken. Ze hebben niks met de sport of zijn te kortzichtig!
Ik volg het nieuws over Schumacher uit interesse voor de sport, zou hij overlijden is het een groot gemis voor de sport!

Maar ik ken 2 mensen die samen een zwaar ongeluk hebben gehad en beide in coma hebben gelegen. Ze zijn beide helemaal erboven opgekomen op de littekens na dan. Terwijl 1 ervan bijna 2 jaar in coma heeft gelegen. Dus dat geeft mij heel veel hoop dat Schumacher erboven op komt.

0 03-01-2014 14:40:27
Imoms
Rookie

Hoop dat hij snel uit coma is, voor zichzelf en familie en alles rond hem.
Voor ons natuurlijk ook, want in '94 is Ayrton al uit ons leven gerukt dus ...

1 03-01-2014 15:36:35
lars75
Diamond Member

[quote]Voor ons natuurlijk ook, want in '94 is Ayrton al uit ons leven gerukt dus ...[/quote]
De eerste zin kan ik inkomen, maar die 2e?! Ayrton Senna is uit het leven gerukt voor zijn familie en vrienden en verder voor niemand. Het zelfde geldt voor Schumacher, mocht hij overlijden door dit ongeval (wat ik vooralsnog niet zie gebeuren). Hij maakt geen deel uit van mijn leven, zijn overleden zal een verlies zijn voor de familie en vrienden die hij heeft. Ik behoor niet tot die intieme groep!

En laten we eerlijk zijn! Mocht hij overlijden, dan is het niet dat het de Dalaï Lama, Mandela, Gandhi, M.L. King of welke andere inspirerende leider ook die overleden is. Hij heeft veel betekend voor zijn sport en heeft veel aan goede doelen geschonken. Maar dat is iets anders dan op de barricades te klimmen voor iets waar je in gelooft en tracht daarmee de wereld te verbeteren voor de mensheid.

Ik betreur dat Schumacher, toch één van mijn favorieten in de jaren '90 en begin 2000, dit moet meemaken. Dit gun je je ergste vijanden niet. Maar ik vind dat velen er een groter drama voor zichzelf van maken, als dat het zou moeten zijn. Ik kan geen oordeel geven over de gevoelens van anderen, maar naar mijn mening zijn er in ieders leven belangrijkere zaken dan het verdriet van dit gezin. Meeleven kan, dat doe ik ook. Maar ik treur niet, daar ik hem niet ken. Ik kan mij de onmacht van het gezin en de familie zeer goed voorstellen, daar ik zelf in vergelijkbare situaties verkeerd heb.
Steun hen (zie de Ferrari fans voor het ziekenhuis) en leef met hen mee! Daar voelen alle betrokkenen zich zeer zeker door gesterkt en maakt hen sterker. Maar maak het niet groter voor ons als dat het daadwerkelijk is! Want of het nu om de lokale slager gaat (die je wellicht nog beter kent ook) of om Schumacher maakt voor mij persoonlijk geen verschil.

03-01-2014 15:57:50

@lars75

Dat ben ik niet helemaal met je eens. Tuurlijk is het voor de Familie een veel en veel groter drama dan voor ons. Maar als je echt fan bent van een Formule 1 coureur kan ik me voorstellen dat zoiets heel veel met je doet. Misschien is dat bij jou anders.

0 03-01-2014 19:33:23
LinkeSoep
Bronze Member

"Na een zwaar motorongeluk in 2009 belandde Schumacher ook al in het ziekenhuis met zwaar letsel. Destijds raakte een deel van zijn linker hersenhelft beschadigd, aldus Peil. "De linker vertebrale slagader werd verbrijzeld. Daarvan heeft iemand er slechts twee. Deze slagader levert bloed aan het cerebellum (kleine hersenen, red.). Het cerebellum is verantwoordelijk voor iemand zijn motoriek."

Dit hierboven lees ik net in de telegraaf, ik denk dat dit ook een beetje verklaard dat we bij zijn rentree niet de Schumacher kregen die we kenden. Ik denk dat hij ook puur is aangetrokken om Mercedes op weg te helpen toen der tijd, want dat was toch ook een van zijn sterke punten. In een interview met Brawn gaf deze ook al aan dat Schumacher mede verantwoordelijk voor het presteren van Mercedes in 2013. Voor mij zijn nu weer wat puzzelstukjes op zijn plaats gevallen. Ik denk dat dat dit ook verklaard waarom Schumacher zo relaxed was in de jaren bij Mercedes, want kwam niet voor wereldkamioenschappen te winnen. Maar hij kwam enkel voor Mercedes te helpen. Ik hoop dat hij snel weer beter wordt en een goed leven heeft tot zijn oude dag.

0 04-01-2014 12:03:37
LinkeSoep
Bronze Member

Thatstho...Mandele heeft iets voor de appartheid in zuid Afrika gedaan niet voor de hele wereld, maar dat maakt hem toch een groot man. Schumacher heeft gezorgt dat de coureurs van vandaag zijn wat ze zijn. Hij was de eerste die de sport benaderde op een heel ander niveau dan de rest en iedereen doet nu waar hij mee begon. Dus ook hij heeft de bijgedragen aan een grote verandering, al is het op een ander gebied. De twee vergelijken is niet rieel en eigenlijk ook een beetje dom om zo een vergelijking te maken. Ze hebben beide bijgedragen aan grote dingen en dat maakt hun dat wat ze zijn.

0 04-01-2014 12:15:54
;