Menu
© Red Bull

Massa: "Ik ben net zo snel als Alonso"

12 reacties | 3067x gelezen
30-12-2013 10:38

EvDelft |

Felipe Massa beweert dat hij 'net zo snel, zo niet sneller' was dan Fernando Alonso in de kwalificaties in het afgelopen seizoen. Echter, Felipe scoorde minder dan de helft van het aantal punten van zijn teamgenoot en moest plaats maken bij Ferrari.

Bron: Wheels24.co.za

De Braziliaanse veteraan heeft echter voor 2014 onderdak gevonden bij Williams. Massa: "Ik weet dat mijn nieuwe team in een moeilijke periode zit, maar ik denk dat met de veranderingen die ze aan het doorvoeren zijn, ze weer op het niveau kunnen komen van enkele jaren geleden. Ik wil deel van dat proces uitmaken. De motor van Mercedes zou heel competitief moeten zijn, dus ik denk dat we een goed pakket tot onze beschikking hebben om voor de punten te kunnen strijden op reguliere basis. Dan moeten we ons doorontwikkelen naar de top".

Ferrari rechtvaardigde het ontslag van Massa op basis van het feit dat hij niet Fernando kon steunen in zijn strijd voor het Kampioenschap. In elk geval niet op reguliere basis. Echter, MAssa denk dat hij net zo snel was in 2013 als zijn teamgenoot. Massa: "Natuurlijk, Fernando is een heel sterke coureur, vooral in de eerste paar ronden van het kampioenschap. De kwalificatie is niet zo belangrijk als het geweest is, maar ik was minstens net zo snel als Alonso. Maar gezien andere factoren - strategie, pitstops en verkeer en zo - had ik gewoon pech. Omdat Alonso voor de titel streed en ik niet, kreeg hij de betere strategie. Daarom kon ik ook niet voor de topposities strijden".

Interessant genoeg noemt Massa zijn verplicht weggegeven overwinning op Hockenheim 2010 als dieptepunt tijdens zijn 8 jaar bij Ferrari. "Ik kreeg een teamorder en daar moest ik aan gehoorzamen. Het was heel jammer zowel uit professioneel als uit persoonlijk oogpunt. natuurlijk was mijn ongeluk in Hongarije 2009 ook een heel negatieve ervaring, want dat had mij mijn leven kunnen kosten. Daar kan ik me echter niet zoveel van herinneren, vanaf het moment dat een onderdeel van de auto van Rubens mij raakte. Ik weet wel dat het lang duurde voordat ik weer kon rijden, maar het ongeluk herinner ik mij niet. Daarom doet mij dat niet zoveel pijn als wat in Hockenheim gebeurde", aldus Massa.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;