Menu
© Red Bull

Alonso waarschuwt Vettel

28 reacties | 3575x gelezen
30-12-2013 09:04

EvDelft |

Fernando Alonso heeft Sebastian Vettel gewaarschuwd dat hij zal moeten preswteren als hij volgend jaar niet de beste auto heeft, zodat hij kan laten zien wat hij werkelijk waard is.

Bron: ESPN.co.uk

Nu Vettel zijn vierde opeenvolgende titel heeft behaald, heeft hij van onder andere Felipe Massa en Mario Andretti lovende woorden ontvangen. Echter, Alonso denkt dat de manier waarop de Duitser zijn titels tot nu toe heeft behaald ervoor kan zorgen dat hij wel eens hard onderuit kan gaat als hij niet kan laten zien dat hij ook kan presteren in een auto die niet de snelste is van het veld.

Alonso liet aan de BBC weten: "De tijd zal het leren. Ik denk dat als hij een auto heeft zoals iedereen, en als hij daarmee kan winnen, hij enorm veel erkenning zal krijgen. Dan wordt hij een legende in de Formule 1. Als hij een auto heeft die niet duidelijk de snelste is en hij wordt vierde, vijfde of zevende, dan zullen zijn vier titels tegen hem werken omdat de mensen dan zijn vier titels nog meer in twijfel gaan trekken dan ze nu al doen. Het zal dus voor Sebastian een heel interessante tijd worden".


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Carlosss
Junior Member

En dat zegt hij, die WK werd in een illegale auto ( massa dempers ) en daarna in een 'mindere auto' ook niks meer presteerde. Dit soort uitspraken zijn doorspekt met jaloezie en hypocrisie. Het is beter dat Alonso niks meer zegt, maar keihard gaat werken aan succes voor komende jaren. Al vier jaar zonder titel heeft Ferrari alleen al aan salaris van deze man dik 100 miljoen gekost....

1 30-12-2013 09:11:22
f1stevie
Silver Member

eerlijke woorden van een wijs man! als hij vettel idd ook kan presteren in een wagen die hetzelfde is als iedereen! dan wil ik ook wel wat meer respect tonen voor vettel! maar zolang dit niet het geval is blijft hij voor mijn een nep kampioen

30-12-2013 10:16:00
maestrocan
Gold Member

Huh!? Bij mijn weten heeft Vettel al de nodige prestaties geleverd in een wagen die niet tot de beste van het veld behoorde. In zijn eerste jaren wist hij hoge ogen te gooien door verbluffende dingen met die BMW en Torro Rosso te laten zien. Tijdens de eerste vijf races van dit seizoen toen de wagen van Red Bull zeker niet de beste wagen was, wist Vettel races te winnen en op het podium te geraken. Met elke uitspraak van Alonso in de media probeert hij de prestaties van Vettel aan de wagen toe te schrijven. Deze uitspraken moet je daarom met een flinke schep zout nemen.

0 30-12-2013 10:24:33
daanvdveld
Quite a regular

Ja Alonso grote mond maar zelf niets laten zien.
En Vettel heeft heel vaak laten zien dat hij sneller is dan webber.
Dus het is duidelijk niet alleen de auto.

1 30-12-2013 10:25:23
Base27
Bronze Member

Nee Vettel was altijd sneller dan Webber toch? Volgens mij werd Vettel toch echt voorgetrokken ten opzichte van Webber. En was het Webber die veruit de meeste pech heeft gehad of niet soms? Ga mij niet vertellen dat die 2 Red Bulls precies hetzelfde waren...

30-12-2013 10:29:37
easycom
Senior Member

Ik denk dat Alonso onze vriend Vettel onderschat...
Enne...hij moet zelf ook maar eens wat laten zien.

0 30-12-2013 12:37:49
jacco2
Bronze Member

waarom zou alonso wat moeten laten zien?
Hij haalt bijna elke race het podium met een auto die eigenlijk maximaal 5de zou kunnen worden.

1 30-12-2013 13:06:53
Carlosss
Junior Member

[quote]Hij haalt bijna elke race het podium met een auto die eigenlijk maximaal 5de zou kunnen worden.[/quote]

Mede mogelijk gemaakt door Masso & co. Alonso kan verder ook alleen maar domineren in een auto die superieur is aan de rest. Met een mindere auto is ie geen WK geworden, is feitelijk waar. Wel podiums gereden, maar geen titels. Zonder hulpje Massa, misschien nog wel minder prestaties. Alonso probeert al heel lang de prestatie van Vettel te bagatelliseren. Het komt voort uit jaloezie...

30-12-2013 14:11:04
Coolduder
Senior Member

Alonso heeft helemaal gelijk. Daarom hoop ik dat de Red Bull van volgend jaar een 'vrachtwagen' is. Ben benieuwd wat Vettel dan laat zien. Niks ten nadele van Vettel maar ik ben gewoon nieuwsgierig hoe goed hij echt is.

0 30-12-2013 13:39:36
FFerarri
Senior Member

Ik zou dat ook graag willen zien vettel in een auto die het hele jaar door net niet is en kijken wat hij dan presteert dat is geen afkraken dat is kijken hoe goed iemand echt is.
@carloss
De man als jouw avatar heeft de laaste paar jaar ook niet echt iets laten zien alonso was er ieder geval 2x heel dichtbij

0 30-12-2013 15:21:47
maestrocan
Gold Member

Het enige wat Alonso zich afvraagt is of hij met een mindere auto (zoals Alonso heeft) toch Kampioen kan worden.

Pff, Alonso weet donders goed dat je geen wereldkampioen wordt in een mindere wagen. Dat is hem, Schumacher, Fangio, Prost en Senna ook niet gelukt. Ze beschikten allemaal over de beste of zo niet één van de beste wagens op de grid toen zij hun titels behaalden. Het is weer het zoveelste politiek spelletje van Alonso om de prestaties van Vettel naar beneden te halen.

0 30-12-2013 15:34:35
Uran1
Bronze Member

Allonso heeft gelijk, als Vettel een mindere of gelijke wagen heeft als de rest in het volgende seizoen en hij kan niet winnen heeft hij toch een probleem en moet dan toe geven dat het aan de beste wagen lag.
Vettel is gewoon top maar dat zijn ook Alonso, Raikkonen, Hamilton en nog wel een paar.

1 30-12-2013 22:19:40
Base27
Bronze Member

De cijfers staan er ja. Maar dat zijn punten die gehaald zijn tijdens Grand Prix wedstrijden gedurende de seizoenen dat ze teamgenoten waren. Maar dat wil nog niet zeggen dat beide heren een identieke auto hebben gehad. En dat beste heren, zullen wij allemaal nooit te weten komen. Dat bedoel ik met naief zijn.

30-12-2013 23:48:26
agricondor
Senior Member

Alonso moet eens stoppen met dat slap gepraat van hem.
Heeft hij als iets bereikt dan sinds hij in die rode tractor rijdt.
Vettel heeft gewoon verdiend 4 titels gewonnen.
Dan had zijn team maar moeten zorgen dat ze een betere wagen ter beschikking hadden.
Ik kan niet meer zeggen dat Vettel de best off te rest is.

1 01-01-2014 15:03:26

Als Vettel 'the best of the rest is', wie is dan de beste? Stiekem toch Alonso? :-P

Toch een vraagje: wat zegt Alonso hier eigenlijk verkeerd????

01-01-2014 18:01:56
;