Menu
© Red Bull

Pirelli is kritiek zat

6 reacties | 2963x gelezen
24-12-2013 13:08

EvDelft |

Paul Hembery, directeur van Pirelli, geeft toe dat de Italiaanse bandenfabrikant zich gekwetst voelde toen Red Bull de banden tijdens het seizoen 2013 bekritiseerde. Dit team was de meest felle kriticaster van allemaal en was van mening dat de banden te zacht waren.

Bron: Autosport.com

Red Bull kreeg het via de media voor elkaar dat de banden werden aangepast en kon daarna het kampioenschap domineren. Sebastian Vettel won na de zomerstop 9 races. Hembery is van mening dat de kritiek van Red Bull de positie van Pirelli verzwakt heeft, vooral omdat het zo een dominante campagne is geweest.

In een interview met Autosport vertelde Hembery: "Het was heel teleurstellend. Iedereen had dezelfde uitdaging en dat is één ding wat zeker is. Dit commentaar zorgde voor een machtsstrijd tussen verschillende teams over wat wij mochten doen en wat we niet mochten doen. We zaten midden in een strijd die door de teams gevoerd werd. Dat was heel teleurstellend en het heeft duidelijk de strijd om de titel beïnvloed. Het was de opening voor veel commentaar en dat had niet moeten gebeuren. We zijn een partner en een deelnemer, we hebben altijd laten weten dat als alle teams of de sport zelf ons vertelt wat we moeten doen, we dat doen. Maar om deze strijd te spelen via de media was zeer teleurstellend".

Hoewel Pirelli vaak kritiek te verduren heeft gekregen over de sterke degradatie van de banden, houdt Hembery vast aan het feit dat de sport gekregen heeft waar het om heeft gevraagd. De teams wilden banden die sneller zouden slijten.

Paul: "Wellicht hebben we soms gedacht dat de mensen uit het ook zijn verloren waarom de banden waren zoals ze waren. Dat is een beetje teleurstellend. Als de sport je niet beschermt tegen dit soort dingen, terwijl je gewoon doet wat je gevraagd is, kun je het beter zelf doen".


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

FerrariFTW
Silver Member

Ze hebben Red Bull de titel geschonken, dus ze zouden maar beter zwijgen.. geef mij maar een andere bandensoort.

1 24-12-2013 13:30:54
jesper801
Bronze Member

[quote]Ze hebben Red Bull de titel geschonken, dus ze zouden maar beter zwijgen.. geef mij maar een andere bandensoort.[/quote]

Nou dat valt nog wel mee hoor, RBR stond ook al ruim vooraan.
Misschien was de strijd om de titel dan wat spannender geworden, maar cadeau gegeven is overdreven.

24-12-2013 15:26:34
Coolduder
Senior Member

Verhaal heeft 2 kanten. Aan de ene kant het aantal klapbanden en het gevaar dat dit opleverde. Aan de andere kant had Red Bull veel problemen met de banden en dan gaan ze al gauw klagen. Ik denk dat de titel veel spannender en eerlijker was geweest als de banden niet waren veranderd maar wie weet wat er dan wel niet wat gebeurt met al die klapbanden.

Force India was na de bandenwissel ook nergens meer..

1 24-12-2013 16:45:28
cajos
Bronze Member

Ja en zo is het weer duidelijk dat het grote geld regeert.

24-12-2013 19:26:19
LinkeSoep
Bronze Member

Pirelli heeft Red Bull de titel niet geschonken, want ze deden het ook goed op de oude banden. Daarbij had Pirelli beter werk moeten leveren, het is de enige bandenleverancier die zoveel klapbanden had in de hele historie van de F1. Het is ook deels aan de Fia te danken, want hun gaven opdracht om zo een flut banden te maken. De Fia had de kans om het weer interessant te maken door verplichte pitstops in te voeren, maar liet weer een hun domme kant zien. In de DTM werkt het al jaren perfect en altijd een mooi en spannend seizoen.

1 24-12-2013 19:24:23
Slayer-fan
Silver Member

Die klapbanden kwamen omdat teams als Mercedes de linker en rechter achterband verwisselde, dat hebben ze allemaal ook al toegegeven, of is dat al vergeten?

26-12-2013 01:47:26
;