Menu
© Red Bull

Pirelli is kritiek zat

11 reacties | 3558x gelezen
24-12-2013 13:08

EvDelft |

Paul Hembery, directeur van Pirelli, geeft toe dat de Italiaanse bandenfabrikant zich gekwetst voelde toen Red Bull de banden tijdens het seizoen 2013 bekritiseerde. Dit team was de meest felle kriticaster van allemaal en was van mening dat de banden te zacht waren.

Bron: Autosport.com

Red Bull kreeg het via de media voor elkaar dat de banden werden aangepast en kon daarna het kampioenschap domineren. Sebastian Vettel won na de zomerstop 9 races. Hembery is van mening dat de kritiek van Red Bull de positie van Pirelli verzwakt heeft, vooral omdat het zo een dominante campagne is geweest.

In een interview met Autosport vertelde Hembery: "Het was heel teleurstellend. Iedereen had dezelfde uitdaging en dat is één ding wat zeker is. Dit commentaar zorgde voor een machtsstrijd tussen verschillende teams over wat wij mochten doen en wat we niet mochten doen. We zaten midden in een strijd die door de teams gevoerd werd. Dat was heel teleurstellend en het heeft duidelijk de strijd om de titel beïnvloed. Het was de opening voor veel commentaar en dat had niet moeten gebeuren. We zijn een partner en een deelnemer, we hebben altijd laten weten dat als alle teams of de sport zelf ons vertelt wat we moeten doen, we dat doen. Maar om deze strijd te spelen via de media was zeer teleurstellend".

Hoewel Pirelli vaak kritiek te verduren heeft gekregen over de sterke degradatie van de banden, houdt Hembery vast aan het feit dat de sport gekregen heeft waar het om heeft gevraagd. De teams wilden banden die sneller zouden slijten.

Paul: "Wellicht hebben we soms gedacht dat de mensen uit het ook zijn verloren waarom de banden waren zoals ze waren. Dat is een beetje teleurstellend. Als de sport je niet beschermt tegen dit soort dingen, terwijl je gewoon doet wat je gevraagd is, kun je het beter zelf doen".


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;