Menu
© Red Bull

Houding Kimi indrukwekkend voor Ferrari

14 reacties | 4308x gelezen
24-12-2013 08:30

EvDelft |

Luca di Montezemolo, president van Ferrari, beweert dat de overstap van Kimi naar het Italiaanse team beter is verlopen dan verwacht.

Bron: Planet-F1.com

De Fin is de laatste Wereldkampioen die het team heeft voortgebracht en verliet in 2009 Maranello na een teleurstellend verdedigingsjaar. In 2014 zal hij dus weer voor de roden uitkomen. Hoewel er zorgen zijn over hoe Räikkönen en zijn oude rivaal Alonso met elkaar overweg zullen gaan kunnen, heeft Di Montezemolo latenweten dat hij tot dusver onder de indruk is van de houding van de Fin.

Luca: "Kimi heeft het beter gedaan dan ik had verwacht. Hij is al door de fans van over de hele wereld welkom geheten en dat is voor het team ook belangrijk".

De baas van Ferrari ontkrachtte ook de suggesties dat er wrijving zou ontstaan tussen de twee voormalig Wereldkampioenen en liet weten dat hij er vertrouwen in heeft dat hun rivaliteit het beste in beide coureurs zal boven doen komen: "Of het gevaarlijk is beide coureurs in één team te hebben? In de Formule 1 neem ik de houding aan om alles te relativeren. Soms te veel maar niet alles kan als potentieel gevaar gezien worden. Ik denk dat Fernando heel goed weet dat hij niet voor zichzelf maar voor Ferrari rijdt. Räikkönen weet dat hij in de tweede helft van zijn carrière zit. Ze hebben twee heel belangrijke jaren voor de boeg. Ervaring en verantwoordelijkheid is wat ik van hen verwacht".

"Ik denk dat de belangrijkste reden waarom ik het volste vertrouwen hierin heb is, omdat Kimi vooral in de races sterk is, dus hij zal altijd inde gelegenheid zijn punten te pakken. Zelfs als onze rivalen punten afpakken van Fernando. En hij is een heel geschikte man. Sinds hij bij ons is hebben we nog geen moment problemen gehad. Ze hebben allebei verantwoording genoeg en ik denk dat de aanwezigheid van Kimi heel belangrijk en nuttig is om Fernando niet alleen te laten aan de kop van het veld om zo van begin tot eind te kunnen strijden. Stefano Domenicali heeft zich duidelijk over hen uitgelaten en ze hebben allebei de eer en de verantwoording voor Ferrari te mogen rijden", gaat de president van het team uit Maranello verder.

"Elke coureur onder mijn supervisie was ervan op de hoogte dat hij niet voor zichzelf maar voor het team rijdt. Als er een coureur zou zijn die voor zichzelf zou rijden, dan mag hij zijn eigen team oprichten, of naar een ander team gaan, maar voor Ferrari zijn dit de regels. En dat staat buiten kijf", besloot Luca di Montezemolo.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bengelke
Diamond Member

dan zal dit jaar, alonso zen laatste jaar wel zijn bij ferrari. Hij kan der nl nie tegen, as zen teamgenoot beter is as hijzelf, zie in zen tijd bij mc-laren.
Ik zie kimi nie ten dienste gaan rijde van een ander

1 24-12-2013 09:12:18
Michel_57
Senior Member

"Räikkönen weet dat hij in de tweede helft van zijn carrière zit."
straffe uitspraak. Geeft aan dat Kimi 2de driver wordt?

24-12-2013 13:56:32
Coolduder
Senior Member

Räikkönen weet dat hij in de tweede helft van zijn carrière zit.

Dat zitten dan beide coureurs van Ferrari aangezien ze niet veel schelen in leeftijd.

Als ik de verhalen zo lees wordt Kimi de tweede rijder naast Alonso en is hij alleen gehaald om meer punten bijeen te rijder dan Massa die de laatste jaren rondreed als een natte spons en alleen nog eens presteerde als hij weer eens een laatste kans kreeg.

1 24-12-2013 16:50:03
f1stevie
Silver Member

ik zie kimi geen waterdrager spelen, daar is hij in de eerste plaats veel te goed voor, ben ik dan de enige die denkt dat kimi, allonso rond de oren zal rijden!kimi is na zijn come-back een heel andere rijder geworden, wat hij bij LOTUS gepresteerd geeft, zal een andere rijder niet vlug doen! ik weet dat kimi geen goede starter is, wat allonso wel is! maar zoiezo zie ik het kimi het allonso heel warm aan zijn voeten maken!
het is te hopen voor allonso dat ik verkeerd ben, want omgekeerd zal het ook niet werken! eigenlijk verwacht ik dikke oorlog tussen die 2 :-) Merry x-mas iedereen

24-12-2013 18:14:48
Sicko
Gold Member

Kan die Luca niet weg bij Ferrari met zijn blaaskaak-gedrag? Het zou Ferrari alleen maar ten goede komen. Het zo betuttelen van je rijders is toch stuitend? Luca gedraagt zich als een onkundige kleuterleidster.

0 24-12-2013 19:10:06
LinkeSoep
Bronze Member

Ergens hoop ik dat Kimi de snellere gaat zijn, puur zodat Alonso weet dat hij niet de beste is. Ik heb van de week eindelijk gelezen dat Alonso aangaf dat hij een paar keer onder de maat heeft gepresteerd. Ik had nooit gedacht dat hij dit uit zijn mond zou krijgen. Het is een goed coureur, maar ik ben geen fan van de man. Die achterbakse en psygologische spelletjes vind ik gewoon niet prettig. Bij mij heeft hij totaal afgedaan na zijn commentaar op het team.

0 24-12-2013 19:19:00
frajoo12
Quite a regular

Kimi zal nooit 2e viool spelen, forget it!

0 24-12-2013 23:34:38
spirit
Bronze Member

Ik denk dat beide heren intelligent genoeg zijn om elkaars glazen niet in te gooien. Niet voor zichzelf en niet voor het team. Ze hebben tenslotte beide ervaring genoeg. Ze zullen wel de grenzen opzoeken en het elkaar zo moeilijk mogelijk maken. Beide heren zijn in mijn ogen niet het type om in de dienst van de ander te rijden.

1 25-12-2013 12:46:37
Carlosss
Junior Member

Ik hoop niet dat Kimi Alonso contractueel naar de ogen moet kijken anders is 2014 nu al een afknapper....

26-12-2013 09:21:46
AnGeLeYe
Bronze Member

Hoe en wat een team Raikkonen benaderd.. dat zullen we nooit ten volle weten.
Maar ik weet zeker dat Raikkonen zich absoluut niet laat ondersneeuwen door Alonso of de teamleiding.
Ik hoop echt dat Raikkonen aankomend jaar laat zien wat hij waard is en zijn tweede wereldkampioenschap binnensleept!

0 30-12-2013 17:31:02
;