Menu
© Red Bull

Rosberg verwacht in 2014 geen dominant Red Bull

9 reacties | 2108x gelezen
08-11-2013 15:11

Panoz |

In tegenstelling tot zijn teambaas denkt Mercedes coureur Nico Rosberg niet dat Red Bull volgend jaar wederom kan gaan domineren. Mercedes teambaas Ross Brawn gaf onlangs aan te geloven dat Red Bull volgend jaar zomaar weer zou kunnen domineren omdat het team zoveel heeft geleerd. Nico Rosberg is daar echter niet zo zeker van en denkt dat iedereen door de regelveranderingen weer op nul moet beginnen en dat het speelveld volgend jaar dus weer gladgetrokken zal worden. “Ik denk niet dat hun voorsprong op dit moment echt twee seconden is, ik denk dat het minder is. Ok, op sommige momenten in Abu Dhabi wel maar ik ben niet bang voor 2014 nee. Het is een geweldige kans omdat het iedereen weer op nul stelt, dus integendeel, het is eigenlijk beter op deze manier. Iedereen begint weer op nul,” zei Rosberg erover. “We hebben nu zo’n sterk team, het is de laatste vier jaar opgebouwd en afgelopen winter hebben ze al goed werk geleverd door 1,5 seconde goed te maken. In het begin van dit seizoen waren we zonder regelverandering soms al de snelsten dus ik vind dat ze fantastisch werk hebben geleverd en ik ben er zeker van dat ze dat nog een keer kunnen doen,” voegde hij er nog aan toe. “Dit jaar wederom, we hadden wat zwakheden waar we van hebben geleerd en we proberen continu te verbeteren en daarom ben ik er erg zeker van dat we een goed seizoen kunnen gaan hebben,” besloot de Mercedes coureur.

Bron: thef1times


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

maestrocan
Gold Member

“Ik denk niet dat hun voorsprong op dit moment echt twee seconden is, ik denk dat het minder is. Ok, op sommige momenten in Abu Dhabi wel maar ik ben niet bang voor 2014 nee. Het is een geweldige kans omdat het iedereen weer op nul stelt, dus integendeel, het is eigenlijk beter op deze manier. Iedereen begint weer op nul,” zei Rosberg erover.
Okay, stel dat hun voorsprong op dit moment 1,2 seconden bedraagt en ze met de wijzigingen een volle seconde verliezen. Dan zou dat betekenen dat zij nog steeds een voorsprong van zeker 0,2 seconden hebben. Van wat ik de afgelopen dagen uit monde van Prost en Brawn begrepen heb, is dat Red Bull volgend jaar weer de lakens zal uitdelen. Hopelijk krijgen wij een seizoen zoals 2003,2007, 2008, 2010 en 2012.

Thanks Matsracing!

1 08-11-2013 15:47:00
matsracing
Silver Member

@Maestrocan:

Ik vond 2003 en 2010 wel spannender dan de jaren die jij noemde ;) Daar deden meerdere (= meer dan 2) coureurs en teams mee tot het einde.

Laten we inderdaad hopen dat het volgend jaar iig weer spannend is. De strijd bij Ferrari wordt interessant om te zien, zo ook bij Lotus als Hulkenberg daadwerkelijk komt.
Ik voorspel wel, als Red Bull een niet te grote achterstand heeft op de rest, of zelfs een voorsprongetje, zullen ze wederom de titel pakken. Ze hebben nu al in '09, '10, '12 en '13 laten zien als geen ander hun wagen te kunnen ontwikkelen. Deze vier seizoenen waren ze aan de start zeker niet de snelste, maar eindigden daar altijd wel.

08-11-2013 16:05:07
LinkeSoep
Bronze Member

Volgend jaar zal de Wagen van RB net als alle anderen ook op nul beginnen. En het kan ook echt zo zijn dat RB niet meer de lakens uitdeelt. Want ik schat Mercedes volgend jaar als beste team naar buiten te komen. Ook zijn Turbo motoren heel anders als de huidige motoren. Ik zie Vettel als compleetste coureur van dit moment en het zal de vraag zijn of hem de turbo motoren liggen. Want het is namelijk de vraag wie het beste zich kan aanpassen. Het kan zelfs zo zijn dat we de huidige toppers niet eens meer de dingen zien doen die ze nu doen. Het kunnen namelijk heel andere rijders zijn die met deze auto's en de turbo motoren prachtige dingen laten zien.

0 08-11-2013 21:12:51
pino73
Silver Member

Laten we hopen dat Rosberg gelijk krijgt ,want weer een seizoen met een dominant RedBull team . En dat in combinatie met de v6 turbo motor Wat door vele toch ook al als ongewenst beschouwd wordt Kan echt de f1 een hele hoop f1 fans gaan kosten !

0 09-11-2013 08:30:13
Sicko
Gold Member

Het is natuurlijk, ook voor Rosberg, in te schatten hoe de verhoudingen volgend jaar liggen. Als we er vanuit mogen gaan dat de motoren per fabrikant hetzelfde vermogen leveren, zal de ontwikkeling van de auto er om heen weer de doorslag geven. Als het "geheim" van Newey ook op de wagen van 2014 werkt en niet ontdekt wordt, krijg je automatisch weer een dominante RBR wagen.

Ben benieuwd of de FIA eindelijk ontdekt wat de RBR zo veel snller maakt, want die dominantie kost gewoon toeschouwers omdat de winnende wagen meestal na een paar ronden al zo'n beetje vast ligt.

1 09-11-2013 08:46:10
matsracing
Silver Member

@Sicko:

Zie je niet liever dat de andere teams hun wagen verbeteren en de Red Bull gewoon legaal blijkt te zijn (wat hij overigens gewoon zal zijn). Altijd maar dat wijzen naar Red Bull, kijk liever naar de andere teams die hun zaakjes al 4,5 jaar niet op orde hebben.

09-11-2013 12:20:38
;