Menu
© Red Bull

‘Alles koek en ei bij Lotus’

2 reacties | 2097x gelezen
01-11-2013 17:13

|

Teameigenaar van Lotus Gerard Lopez heeft zich ook gemengd in het debat over de affaire tussen Kimi Raïkkönen en Alan Permane. Volgens Lopez is er niets aan de hand.

Bron: F1fanatic.co.uk

Raïkkönen verliet India met slaande deuren, nadat hij tijdens de Grand Prix op een onzachte manier werd duidelijk gemaakt dat hij aan de kant moest voor Romain Grosjean. Raïkkönen daagde gisteren niet op voor zijn mediaverplichtingen, maar verscheen op tijd voor de eerste vrije training in Abu Dhabi.

Gerard Lopez zegt: “Er is veel gezegd over de woordenwisseling tussen Alan Permane en Kimi Raïkkönen op een intens moment gedurende de race. Het was slechts één woordenwisseling in een relatie van twee jaar die een aantal seconden duurde.”

“Het waren zeker niet de meest gunstige paar seconden, maar je moet accepteren dat iedereen gepassioneerd is voor het racen. Soms kunnen deze dingen gebeuren.”

Raïkkönen wordt dikwijls verkeerd begrepen zegt Gerard Lopez. “Het hele ‘Iceman’ gebeuren overwint eigenlijk op de baan. Hij is een koele en heel goede coureur. In de realiteit is hij een vriendelijk persoon. Hij praat zeer veel, en gedurende die twee jaar heb ik er een vriend bij. Dat is heel moeilijk in de Formule 1,” zegt de Lotus eigenaar.

Raïkkönen vertrekt vongend seizoen naar Ferrari, en daar heeft Lopez het moeilijk mee. “De enige reden waarom we voor de tweede plaats in het kampioenschap vechten, is door al de punten die Kimi heeft gescoord. We doen er alles aan, om ervoor te zorgen dat Kimi en het team verder kunnen strijden tot het vallen van de finishvlag in Brazilië,” zegt hij.

De Fin krijgt ook van Lopez krediet voor het helpen verbeteren van de prestaties van zijn teamgenoot Grosjean. “De resultaten die Romain nu levert, is omdat hij waarschijnlijk naast een van de beste Formule 1 rijders ooit racet. Kimi is een enorme hulp geweest voor de ontwikkeling van Romain,” aldus Gerard Lopez.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

vlindertje
Rookie

bij de kop vh verhaal zet ik mijn vraagtekens bij.

maar bij de inhoud zeg ik:
niets meer aan toe te voegen!

0 01-11-2013 23:47:57
WerfieF1
Bronze Member

Jammer om te constateren maar "iets" zit momenteel niet goed tussen Lotus en Kimi . . . . . Het is natuurlijk voor Lotus als team zeer slechte publicatie / reclame als Kimi zich zo negatief en dreigend uitlaat naar buiten toe. Ik acht Kimi en zijn management professioneel genoeg om dit alleen te doen als er echt "iets" niet helemaal haaks is. Ten opzichte van de andere sponsoren en stakeholders is dit vanzelfsprekend niet voordelig aangezien Lotus in een negatief daglicht wordt gesteld. Ik hoop van harte dat ze er onderling op een positieve manier uitkomen. Beter voor iedereen lijkt mij . . . . .

0 02-11-2013 03:19:36
;