Menu
© Red Bull

Lotus coureurs met elkaar in de clinch

5 reacties | 2258x gelezen
28-10-2013 14:08

EvDelft |

De relatie tussen Kimi Räikkönen en de mensen bij Lotus aan de pitmuur is de laatste paar races er niet beter op geworden, maar zondag in India bleek het een uitgesproken vijandigheid te zijn tussen team en coureur.

Bron: Crash.net

Kimi is altijd redelijk kortaf geweest tegen de te behulpzame mensen aan de pitmuur. Maar de communicatie liep in India volledig spaak toen de Fin vastbesloten was zijn podiumpositie koste wat kost te verdedigen, wat resulteerde in een verbale oorlog tussen hem en zijn team. Räikkönen probeerde een eenstopsstrategie om te zetten in een podiumpositie en was daar heel vasthoudend in. Hij kwam onder druk te staan van zijn teamgenoot Romain Grosjean, die op banden rondreed die vijf ronden jonger waren dan die van de Wereldkampioen van 2007 en daarom sneller was in het laatste deel van de race. Maar Kimi was vastbesloten zijn positie vast te houden, waarbij hij zelfs zijn teamgenoot van de baan drukte. Dat had, zo besefte de mannen aan de pitmuur ook, kunnen resulteren in een dubbele uitvalbeurt voor Lotus. Dat was de druppel die de emmer deed overlopen bij het team.

Een niet nader bekend lid van het team liet aan Kimi weten, nadat hij weigerde aan de kant te gaan: "Kimi, ga G*V*D aan de kant!". Kimi reageerde daarop kort en krachtig: "Je moet G*V*D niet tegen me schreeuwen!". Daarna brak hij de radiocommunicatie af om een verdere ruzie te voorkomen.

Kimi ging uiteindelijk aan de kant en Grosjean kon erlangs. Daarna werden de banden van Kimi zo snel slechter, dat hij in de voorlaatste ronde nog nieuwe banden moest halen, waardoor hij terugviel naar de zevende positie. Uiteindelijk wist hij in de laatste ronde - op nieuwe banden - nog wel de snelste rondetijd te noteren.

Alan Permane, de Operations Director op de baan van Lotus, liet aan Sky Sports F1 na afloop van de race weten: "Het was een beetje teleurstellend om eerlijk te zijn. Hij wist dat zijn banden op aan het raken waren en er was geen reden deze strijd aan te gaan".

Grosjean liet na afloop van de race weten: "We hadden allebei uit kunnen vallen". Toen hem werd gevraagd waarom Kimi zo fel reageerde, antwoordde Romain: "Geen idee. Vraag het hem. Hoewel ik niet zeker weet of hij antwoordt... Eerlijk, ik weet het niet. Het is ook niet mijn probleem. Ik heb hem ingehaald en gelukkig hebben we geen punten verloren daardoor".

Eric Boullier, de teambaas van Lotus, hield zich wat meer op de oppervlakte in zijn commentaar na afloop van de race: "Het was een beetje een misverstand, want Kimi verwachtte niet dat Romain zó snel zou zijn. We moesten hem een beetje afkoelen via de race. Als je nog 10 ronden te gaan hebt, weet je niet precies hoe dat gaat verlopen".

Räikkönen zelf was na afloop van de race snel verdwenen, maar liet in een verklaring weten dat zijn race in het begin al negatief werd beïnvloed werd door oververhitting, waardoor zijn hoop op een goede tweede stint tot de finish eigenlijk meteen de grond in werd geslagen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

f1watch
Senior Member

Opmerking: Kimi heeft het wk behaald in 2007 en niet in 2008

1 28-10-2013 14:51:16

Oeps, bedankt! Is aangepast. (Sorry).

28-10-2013 14:52:38
leo1954
Gold Member

Vond ook wel een beetje dat Kimi zonder reden voor Grosjean bleef hangen met banden over de cliff. De inhaalactie waarbij Grosjean van de baan raakte vond ik echter niet de schuld van Kimi, hij kon geen kant op daar. Dat is heel wat anders dan je teammaat van de baan drukken. Kimi is geen aso coureur. Het was natuurlijk spannend met Massa er vlak achter, maar G.v.d. is nou ook weer niet nodig. Sfeertje daar zal tussen team en Kimi wel heel erg slecht zijn.

Buiten dit voorval een uitzonderlijk goed optreden van Grosjean. Echt gaaf vind ik dat.

0 28-10-2013 16:21:30
crash2000
Diamond Member

Zal mij benieuwen of Kimi het seizoen wel afmaakt bij Lotus, gaat niet echt van een leien dakje daar momenteel.

0 28-10-2013 17:03:14
;