Menu
© Red Bull

"Bij Schumacher, Fangio en Prost ongelofelijk"

10 reacties | 3303x gelezen
28-10-2013 00:31

|

De Duitser Sebastian Vettel is tijdens de GP van India voor de vierde maal op rij Wereldkampioen Formule 1 geworden. Vettel deed dit op een dominante manier. Fernando Alonso, de enige die nog in de running was om het feestje bij Red Bull te vergallen, eindigde buiten de top tien. De 26-jarige Duitser kan zich nu in het rijtje bevinden van andere Grootheden zoals Alain Prost, Juan Manuel Fangio en Michael Schumacher die ook minstens vier Wereldtitels behaalden in hun carrière.

Bron: RichlandF1.com

Zijn teamgenoot Mark Webber leek op weg om tweede te worden, maar hij moest opgeven omdat de dynamo van zijn wagen het begaf. Sebastian Vettel gaf na de race de fans waar voor hun geld, met een fantastische ‘donut’ op het rechte stuk. De Duitser kreeg hierna van de stewards een reprimande, terwijl Red Bull een boete kreeg van € 25000.

Voor Sebastian Vettel en Red Bull is dit natuurlijk allemaal bijzaak. Ook Red Bull Racing werd opnieuw Wereldkampioen bij de constructeurs. Vettel moet het allemaal nog wat laten bezinken, zeker nu hij in het rijtje der Grootheden hoort. “Om bij mensen als Prost, Fangio en Schumacher te behoren, is ongelofelijk. Ik denk dat dit een van de beste dagen in mijn leven is. Er zijn zoveel mensen die ik moet bedanken. Ik heb altijd geprobeerd om te leren en te luisteren. Het is ongelofelijk om tegen de beste coureurs van de wereld te racen,” zegt de viervoudige Wereldkampioen.

Vettel kreeg heel wat over zich heen dit seizoen, en dit was vooral te merken tijdens de podiumceremoniën dit jaar. De Red Bull coureur kreeg heel wat boe geroep te horen. Dit heeft hem naar eigen zeggen sterker gemaakt, en is voor Vettel een van de hoogtepunten dit seizoen. “Het was zeker en vast geen gemakkelijk seizoen. De mensen dachten dat we het volledig in onze handen hadden, maar ik denk dat het moeilijk was. Het was voor mij persoonlijk een moeilijk seizoen. We ontvingen boegeroep, terwijl we niets verkeerd deden. Om dit te overkomen en het juiste antwoord aan te bieden op de baan, maakt me erg trots,” volgens Seb.

Vettel wil zijn team Red Bull ook bedanken voor het fantastische seizoen dat ze samen beleefden: “Het is echt een fenomenaal seizoen geweest. Ik denk dat het team en de teamspirit erg sterk is. Ik zei het al op de radio, het geeft mij zoveel kracht. Ik spring met plezier in de wagen, en doe zo hard mogelijk mijn best voor de mannen en vrouwen. Ik zou het team van harte willen bedanken, en al de mensen die achter ons staan.”

De ‘donuts’ die Vettel draaide na afloop van de race, was niet vooraf ingecalculeerd. Het was pas op het moment dat het tot hem doordrong dat hij opnieuw Wereldkampioen was, dat hij dit wilde doen. “De wagen voelde vandaag fantastisch aan. Ik dacht niet aan de donuts voor de race begon. Het gebeurde gewoon. Mijn ingenieur wees mij op de standaard procedure, maar ik zei: “Deze keer niet!” Er waren zoveel mensen op de tribune, dus ik moest het gewoon doen,” zegt Vettel.

Teambaas Christian Horner was vol lof over de Duitser. Hij omschreef Sebastian Vettel als uitmuntend. “Om vier keer de dubbelslag te halen bij de coureurs en constructeurs is het hoogtepunt van een enorme hoeveelheid aan toewijding en inzet van het hele team. Voor Sebastian is het een uitmuntende prestatie om bij het rijtje te horen van illustere namen zoals Fangio, Prost en Schumacher. Zeker op zo’n jonge leeftijd. Het is een privilege om met hem samen te werken,” zegt Horner.

Horner nam ook de tijd om de staf van Red Bull in de bloemetjes te zetten. Vooral eigenaar Dietrich Mateschitz krijgt alle lof. “Het is een prachtige dag voor het team, om voor de vierde maal op rij het Wereldkampioen te hebben gewonnen bij de constructeurs. Zonder de inzet en toewijding van alle departementen in het bedrijf zou dit onmogelijk zijn. Dit geldt ook voor onze partners en Dietrich Mateschitz in het bijzonder. Het zal een aantal dagen duren om alles te laten bezinken. Het is belangrijk dat het hele team geniet van dit moment. We zullen nu verder ons best doen tot de finishvlag in Brazilië,” aldus Horner.

Adrian Newey was sprakeloos na de Grand Prix. Hij looft iedereen binnen het team voor hun inzet. “Het is verbaal moeilijk om uit te leggen wat deze kampioenschappen betekenen. Toen we hier aankwamen, wisten we dat we een goede kans hadden op beide kampioenschappen. Het is echter iets helemaal anders om het ook waar te maken.”

“Het is een eerbetoon aan al het harde werk, talent en focus van de mensen in Milton Keynes. We begonnen tegen alle verwachtingen in met een goed seizoen in 2009. Om daarop verder gebouwd te hebben met vier keer de dubbelslag is echt verbluffend. Ik zou elk lid van het team hiervoor enorm willen bedanken,” zegt Newey.

Ook teamgenoot Mark Webber stak zijn lof niet onder stoelen of banken voor Sebastian Vettel en het hele Red Bull team. De Australiër stopt met de F1 na Brazilië. “Goed gedaan van Seb voor het behalen van zijn Kampioenschap. Dit geldt ook voor het hele team. Om een vierde titel te behalen is ongelofelijk. Ze hebben mooi werk geleverd om vier titels op rij te behalen. We hebben ons opnieuw als referentiepunt geplaatst voor de anderen,” aldus Mark Webber.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;