Menu
© Red Bull

Boegeroep gevolg van gebrek aan charisma Vettel?

26 reacties | 3435x gelezen
26-09-2013 13:39

EvDelft |

Hans-Joachim Stuck, een legende in de Duitse autosportwereld, blijft Sebastian Vettel steunen, zelfs nu de drievoudig en regerend Wereldkampioen uitgejouwd wordt door de 'fans'.

Bron: AutoWeek.com

Stuck vertelde aan Munich's Abendzeitung dat de dominante coureur van Red Bull het niet verdient om uitgejoeld te worden als hij alleen maar wint of omdat hij 'niet cool' of 'cute' is, zoals Kimi Räikkönen en Nico Rosberg.

Stuck liet weten: "Alles wat ik kan zeggen, beste Sebastian, is dat je je er niet teveel over moet opwinden".

De Duitser liet weten dat hij zelf als coureur ook wel eens boegeroep heeft moeten verduren. Hoewel zijn situatie niet vergelijkbaar is met die van Vettel, omdat de 26-jarige coureur "echt niet weet wat hij fout doet". Volgens de 62-jarige Stuck is het niets anders dan een gebrek aan charisma.

Stuck: "Vettel heeft gewoon niet het charisma dat Fernando Alonso of Kimi Räikkönen hebben. Je hebt het, of je hebt het niet. Toch is het een goede vent".

Verder liet hij weten dat Lewis Hamilton en Kimi Räikkönen veel beter in het stereotype beeld passen van een coureur: "De ene heeft de mooie vrouwen, de andere drinkt zichzelf regelmatig onder de tafel. En coureurs die anders zijn dan anderen, hebben meer fans dan coureurs die alleen maar goed zijn in winnen".

Op de vraag wat Vettel kon doen om het boegeroep een halt toe te roepen, grapte Stuck dat Sebastian dan maar geen races meer moest winnen.

Lewis Hamilton liet desgevraagd weten, dat hijzelf niet zover aan kop zou willen rijden: "Ik wil graag op de baan kunnen strijden met hem of met wie dan ook". Toto Wolff, ook van Mercedes, liet echter aan het Franse L'Equipe dat 'wat Red Bull doet, een doel is die we ons voor de komende jaren allemaal moeten stellen'. Luca di Montezemolo, van Ferrari, het het weliswaar anders verwoord, maar hij zal ongetwijfeld ook blij zijn met een periode van dominantie zoals Red Bull en Vettel nu meemaken. Toen hem ernaar werd gevraagd, naar het uitjouwen van Vettel, liet hij het Italiaanse Tuttosport weten dat hij de Duitser een 'geweldig coureur' vindt.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;