Menu
© Red Bull

Boegeroep gevolg van gebrek aan charisma Vettel?

21 reacties | 3075x gelezen
26-09-2013 13:39

EvDelft |

Hans-Joachim Stuck, een legende in de Duitse autosportwereld, blijft Sebastian Vettel steunen, zelfs nu de drievoudig en regerend Wereldkampioen uitgejouwd wordt door de 'fans'.

Bron: AutoWeek.com

Stuck vertelde aan Munich's Abendzeitung dat de dominante coureur van Red Bull het niet verdient om uitgejoeld te worden als hij alleen maar wint of omdat hij 'niet cool' of 'cute' is, zoals Kimi Räikkönen en Nico Rosberg.

Stuck liet weten: "Alles wat ik kan zeggen, beste Sebastian, is dat je je er niet teveel over moet opwinden".

De Duitser liet weten dat hij zelf als coureur ook wel eens boegeroep heeft moeten verduren. Hoewel zijn situatie niet vergelijkbaar is met die van Vettel, omdat de 26-jarige coureur "echt niet weet wat hij fout doet". Volgens de 62-jarige Stuck is het niets anders dan een gebrek aan charisma.

Stuck: "Vettel heeft gewoon niet het charisma dat Fernando Alonso of Kimi Räikkönen hebben. Je hebt het, of je hebt het niet. Toch is het een goede vent".

Verder liet hij weten dat Lewis Hamilton en Kimi Räikkönen veel beter in het stereotype beeld passen van een coureur: "De ene heeft de mooie vrouwen, de andere drinkt zichzelf regelmatig onder de tafel. En coureurs die anders zijn dan anderen, hebben meer fans dan coureurs die alleen maar goed zijn in winnen".

Op de vraag wat Vettel kon doen om het boegeroep een halt toe te roepen, grapte Stuck dat Sebastian dan maar geen races meer moest winnen.

Lewis Hamilton liet desgevraagd weten, dat hijzelf niet zover aan kop zou willen rijden: "Ik wil graag op de baan kunnen strijden met hem of met wie dan ook". Toto Wolff, ook van Mercedes, liet echter aan het Franse L'Equipe dat 'wat Red Bull doet, een doel is die we ons voor de komende jaren allemaal moeten stellen'. Luca di Montezemolo, van Ferrari, het het weliswaar anders verwoord, maar hij zal ongetwijfeld ook blij zijn met een periode van dominantie zoals Red Bull en Vettel nu meemaken. Toen hem ernaar werd gevraagd, naar het uitjouwen van Vettel, liet hij het Italiaanse Tuttosport weten dat hij de Duitser een 'geweldig coureur' vindt.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Coolduder
Senior Member

"De ene heeft de mooie vrouwen" Volgens mij heeft onze wannebe hiphopper toch alleen een relatie gehad Nicole nogwattus? Niet eens zo`n bijzonder knappe vrouw.

Zoals ik al eerder aangaf denk ik dat een deel Vettel te arrogant vindt vanwege zijn actie ten opzichte van Webber en het 'vingertje'.

Hiermee wil ik dus niet zeggen dat ik de man arrogant vind of niet mag. Ik ken hem niet.

1 26-09-2013 14:12:24
lars75
Diamond Member

@Coolduder
Heb jij dat gevoel dan ook dat een deel dat bij Alonso en Hamilton heeft?

Alonso met zijn dolle stieren gedrag op de auto, de klote streken die hij bij Hamilton, Piquet en Massa geflikt heeft.
Hamilton met zijn playboy gedrag, rare management switches, zijn vete met Alonso.

Het is allemaal perceptie en welke emotie men er aan geeft.

26-09-2013 15:33:52
vlindertje
Rookie

wat een onzin praat zeg:

Verder liet hij weten dat Lewis Hamilton en Kimi Räikkönen veel beter in het stereotype beeld passen van een coureur: "De ene heeft de mooie vrouwen, de andere drinkt zichzelf regelmatig onder de tafel. En coureurs die anders zijn dan anderen, hebben meer fans dan coureurs die alleen maar goed zijn in winnen".

het uitjouwen van vettel heeft nmi te maken dat hij niet altijd sympathiek is geweest op de baan naar zijn teamgenoot toe, maten-naaierij noemt men dat.
dat is ook het gene wat mij t meeste tegen staat bij vettel.
hij spreekt zich zelf trouwens ook tegen.

stereotype is volgens hem een coureur die anders is dan een ander.
echter een stereotype komt juist veel voor...

daarnaast heeft raikkonen veel fans om zijn rijstijl en zijn houding.
recht door zee, niet #OEPS#len maar rijden...
en daar heeft t drinken weinig mee te maken.

0 26-09-2013 16:00:31
arts3
Silver Member

Charisma had de legendarische Fangio .Een goed voorbeeld voor alle coureurs na hem.Dat heeft er mede voor gezorgd dat zijn racewagen van toen,50-er jaren,nu 19miljoen heeft opgebracht bij een veiling.Schumacher kwam hem nog het meest nabij,hoewel hij zijn come-back verprutste.

0 26-09-2013 16:31:10
leo1954
Gold Member

Wat charisma betreft, Senna was waarschijnlijk wel de meest charismatische coureur ooit.

Vettel is een gewone jongen, laat zich niet gek maken. Dat heeft hij ook niet nodig, hij laat zijn prestaties spreken en die zeggen genoeg.

1 26-09-2013 17:15:02

Boe roepen bij sportwedstrijden zal er wel bij horen. Hamilton kreeg wel eens oerwoud geluiden te horen. Zelf zou ik nooit met dat soort aso's gespot willen worden. Jezelf verlagen naar een niveau omdat je het niet kan aanzien dat iemand de Formule 1 domineert. Ik zou ook het liefst een spannende strijd zien om de titel maar het is even niet anders. Maar om nou boe te lopen roepen naar iemand die z'n verhaal kwijt moet aan een oud coureur op t podium vind ik gewoon misselijkmakend. Ga met z'n allen in een wei staan en daar lopen loeien. Prutsers!

Vettel word door velen gezien als een verrader, maar feitelijk gaat die gedachten een beetje mank. Michael Schumacher heeft veel meer op z'n kerfstok hangen dan Vettel maar word gezien als de grootste ooit, en werd nooit zo uitgejoeld als Vettel. Het is iets wat tijdelijk is denk ik. Mag misschien na Maleisië begonnen zijn maar ze zouden eens kunnen proberen de persconferentie binnen kamers te houden. Duidelijk is dat het kuddevolk het niet aankan om een coureur te horen spreken.

En charisma? Nou James Hunt rookte, ik ook. Kimi drinkt, ik ook. Lewis heeft een hondje, ik niet maar heb wel twee katten. Eddie Irvine heeft meer vrouwen gehad dan dat ie races heeft gereden, ik niet maar op twee handen zijn ze niet meer te tellen. Denk dat ik ook wel charismatisch ben dan. :lol:

26-09-2013 22:56:26
Coolduder
Senior Member

@lars75

Ja en bijvoorbeeld ook bij een Sutil die heel handig schijnt te zijn met glaswerk.

0 27-09-2013 12:34:50
Sicko
Gold Member

Op enkele coureurs na zien de coureurs van tegenwoordig er vrijwel allemaal als mietjes uit. Oorringen, vlasbaardjes, "trendy" kapsels, haren verven.

Charisma is is voorbehouden aan een Maldonado, Alonso en in mindere mate Webber.

1 27-09-2013 12:49:17
MadMarkie
Diamond Member

@Sicko, wie ben jij om de coureurs mietjes te noemen. Heb jij niets beters te doen.

Wat is nou charisma, in welke vormen bestaat charisma en is charisma echt zo belangrijk.....Ik kijk niet naar charisma, ik wil racen zien en wat de heren in hun vrije tijd doen of hoe ze eruit zien zal me echt worst zijn. Die voetballers lopen er ook allemaal bij met hetzelfde hanenkammen kapsel, wat boeit het. Iedereen moet lekker doen wat hij wil en in dit geval de fans blij maken met een overwinning, ja en voorlopig ben ik blij want Vettel wint. Duitsers staan niet bekend om hun charisma, zo is er een zevenvoudig wereldkampioen die ook geen charisma had. Echter wordt hij nog veel besproken en coureurs met charisma hoor je maar weinig van.

27-09-2013 14:05:27
pino73
Silver Member

Schumacher is ook door vele vergruisd geweest ,maar heeft daar nooit over geklaagd
Vettel is een groot talent en moet gewoon doen of zijn neus bloed En sportief wraak nemen door gewoon nog meer te winnen

0 28-09-2013 16:39:40
;