Menu
© Red Bull

Lotus wil naam terugveranderen in Renault

19 reacties | 3235x gelezen
26-09-2013 10:16

EvDelft |

Gérard Lopez, de eigenaar van het team Lotus, heeft laten weten dat hij niet onwillend staat tegenover een naamswijziging van zijn team, als dat nodig mocht blijken om meer investeerders naar het team te lokken.

Bron: F1Technical.com

Het team uit Enstone is jarenlang door het leven gegaan als het fabrieksteam van Renault. Toen de Fransen echter besloten alleen nog motoren te gaan leveren, werd het team een klant van zichzelf en omdat Lotus de hoofdsponsor was, werd het team omgedoopt naar Lotus Renault GP. Daarna werd het Lotus F1 Team, wat weer leidde tot een rechtszaak over het gebruik van de naam door het 'groene' team Lotus, die nu Caterham heet. Dat was eerder Team Lotus onder leiding van Tony Fernandez.

Toen Lotus het niet meer kon opbrengen om de hoeveel geld in te leggen, bleef het team de naam dragen. Echter, na een korte tijd in de Formule 1 als Lotus, heeft Lopez nu aangegeven de naam te willen terugveranderen in Renault, als de Franse autofabrikant inderdaad verder zou willen investerenin het team.

Lopez liet aan Auto Hebdo weten: "We hebben gewoon de steun nodig van een autofabrikant. Het geeft ons genoeg politieke macht in de Formule 1 en de relaties met investeerders en aandeelhouders doet het ook geen kwaad. Ik geloof in het concept van Renault die twee teams heeft waar ze op kunnen vertrouwen: Red Bull en ons. Het maakt mij niet uit of de naam veranderd wordt. Het maakt niet uit of het team Genii, Lotus, Renault of nog anders heet".

Het team is al enige tijd op zoek naar een extra investeerder en de betrokkenheid van Renault Sport F1 zou zeker welkom zijn, vooral nu Rnault de banden met Red Bull Racing recent heeft aangehaald. Het zou Lotus veranderen van klantenteam in fabrieksteam, wat het team alleen maar ten goede zou komen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;