Menu
© Red Bull

Lotus wil naam terugveranderen in Renault

14 reacties | 2862x gelezen
26-09-2013 10:16

EvDelft |

Gérard Lopez, de eigenaar van het team Lotus, heeft laten weten dat hij niet onwillend staat tegenover een naamswijziging van zijn team, als dat nodig mocht blijken om meer investeerders naar het team te lokken.

Bron: F1Technical.com

Het team uit Enstone is jarenlang door het leven gegaan als het fabrieksteam van Renault. Toen de Fransen echter besloten alleen nog motoren te gaan leveren, werd het team een klant van zichzelf en omdat Lotus de hoofdsponsor was, werd het team omgedoopt naar Lotus Renault GP. Daarna werd het Lotus F1 Team, wat weer leidde tot een rechtszaak over het gebruik van de naam door het 'groene' team Lotus, die nu Caterham heet. Dat was eerder Team Lotus onder leiding van Tony Fernandez.

Toen Lotus het niet meer kon opbrengen om de hoeveel geld in te leggen, bleef het team de naam dragen. Echter, na een korte tijd in de Formule 1 als Lotus, heeft Lopez nu aangegeven de naam te willen terugveranderen in Renault, als de Franse autofabrikant inderdaad verder zou willen investerenin het team.

Lopez liet aan Auto Hebdo weten: "We hebben gewoon de steun nodig van een autofabrikant. Het geeft ons genoeg politieke macht in de Formule 1 en de relaties met investeerders en aandeelhouders doet het ook geen kwaad. Ik geloof in het concept van Renault die twee teams heeft waar ze op kunnen vertrouwen: Red Bull en ons. Het maakt mij niet uit of de naam veranderd wordt. Het maakt niet uit of het team Genii, Lotus, Renault of nog anders heet".

Het team is al enige tijd op zoek naar een extra investeerder en de betrokkenheid van Renault Sport F1 zou zeker welkom zijn, vooral nu Rnault de banden met Red Bull Racing recent heeft aangehaald. Het zou Lotus veranderen van klantenteam in fabrieksteam, wat het team alleen maar ten goede zou komen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

matsracing
Silver Member

Allemaal leuk en aardig, als het maar niet weer zo'n foeilelijke kleurensamenstelling wordt...

1 26-09-2013 10:30:33
lars75
Diamond Member

Het schijnt ook dat Boekhoorn als één van de investeerders genoemd wordt om samen met Renault in te stappen. In hoeverre dit verhaal op waarheid of juistheid berust weet ik echter niet. Kan iemand hier meer duidelijkheid over geven?

Dan is de kans groot dat Giedo elders op de grid terug te vinden is naast bijvoorbeeld Massa, Grosjean of Hulkenberg.

Maar de geruchten rond Giedo zwellen aan en dan niet in negatieve zin! Williams, Sauber, FIF1 en nu dus ook Lotus. Daarnaast heeft Fernandez zijn uitspraken van vd week al weer genuanceerd en is positief over Giedo zijn groei.

26-09-2013 10:37:19
bengelke
Diamond Member

zojuist heeft dhr stevens contact met me opgenome. Hij zou benadert zijn geweest door lotus, renault. Zouden ze op zoek zijn naat sponsors voor kristoffel columbus :-D, oftewel stoffel vandoorne?

1 26-09-2013 10:42:16
lars75
Diamond Member

En wat is er met d'Ambrossio gebeurd dan Bengel?

Als ik jou was zou ik ook eens op Thonon en Picariello gaan letten. ;-) Gratis tip van een autosport liefhebber die naar talent en niet direct naar nationaliteit kijkt!

26-09-2013 10:53:07
leo1954
Gold Member

Heb het altijd schandalig gevonden hoe er met de legendarische naam Lotus werd gesold. "Lotus" is helemaal nooit een Lotus geweest.

Quote""Ik zou geen problemen hebben met een naamsverandering voor het team. Het maakt toch niet uit of het team Genii, Lotus, Renault of nog anders als naam heeft?," aldus Gerard Lopez."

Mij maakt het ook niet uit, kom er maar voor uit dat je een zakengroepje bent Genii. Ik zou als ik Renault was nooit aan zo'n clubje mijn naam geven.

Caterham is in werkelijkheid 1Malaysia Racing Team. Caterham is zo Engels als het maar kan, maar is gewoon maar een verzonnen naam.

RBR krijgt veel kritiek omdat het naar een frisdrankje is genoemd, mooi is anders maar ik vind dat tenminste eerlijk.

Sauber, met hun basis in Zwitserland, McLaren, Williams en natuurlijk Ferrari, dat zijn echte namen. Mercedes geeft een hoop geld uit aan een zogenaamd oer Duits team, maar wordt gewoon in Engeland gemaakt.

Ik vind het jammer, al dat gesol met namen.

1 26-09-2013 11:04:04
lars75
Diamond Member

@Leo
Als het 'maar' een naam is, waarom voer je er dan een jaar lang een zware juridische strijd over? Ik ga daar wel in mee inderdaad. Het is niet maar een naam, het is sentiment en historie en daarmee ook commercieel! En nu het weer op geld en handel aankomt is hij maar wat graag bereid de naam te laten gaan voor geld. Die verkoopt zelfs zijn eigen moeder nog voor de juiste prijs!

26-09-2013 11:20:31
Lucchese
Senior Member

Serieus, de Renault van het Briatore tijdperk is echt de mooiste f1 kleurencombi geweest die er ooit is geweest. Met dat blauw geel. Echt super gaaf

1 26-09-2013 15:47:28
mika1
Gold Member

@Leo

Ferrari en Mercedes zijn tenminste automerken die alles zelf produceren en ze hebben een mooie historie in de F1. Dat is het verschil met Lotus of Red Bull.

26-09-2013 18:02:37
pino73
Silver Member

Tjonge waren daar de rechtzaken 2 jaar geleden voor nodig (tegen nu caterham) om nu de naam weer af te schaffen
En dan de reactie ook van het maakt ons niet uit hoe wij heten
Als ze met hun rijders ook zo omgaan is het geen wonder dat Kimi het schip verlaat

1 28-09-2013 16:48:38
jesper801
Bronze Member

Ik vind het wel raar om telkens je naam te veranderen en aangezien ze weinig geld hebben lijkt dit me geen slimme zet.

28-09-2013 22:40:18
;