Menu
© Red Bull

Próst: "Alonso en Kimi zal goed gaan"

4 reacties | 1905x gelezen
26-09-2013 08:47

EvDelft |

Alain Próst, die zelf een niet al te goede relatie had met teamgenoot Ayrton Senna in het verleden bij McLaren, denkt dat Kimi Räikkönen en Fernando Alonso bij Ferrari de sfeer niet zullen verpesten.

Bron: Mirror.co.uk

De Fransman, met als bijnaam ''De Professor', had zelf een aantal teamgenoten tijdens zijn loopbaan waar hij het niet al te goed mee kon vinden. De meest bekende vete speelde zich af bij McLaren, tussen hem en Ayrton Senna, wat uitmondde in een beschuldiging van Próst dat Senna hem probeerde te vermoorden. Vervolgens vertrok de Fransman naar Ferrari waar hij samen met Nigel Mansell kwam te rijden. Ook hier was het Próst die uiteindelijk zijn biezen kon pakken, voordat het seizoen voorbij was.

Próst verklaarde dat hoewel beide relaties restuleerden in vuurwerk en krantenkoppen, waren ze wel uitermate productief wat betreft de resultaten voor het team. Omdat Ferrari zich het meest richt op het Kampioenschap voor Constructeurs, denkt Alain Próst dat de twee nieuwe teamgenoten voor het Italiaanse team een goede keuze zal zijn.

Próst: "Volgend jaar zullen we het weten. Het kan heel goed uitpakken. In het verleden heeft het heel goed gewerkt. Iedereen denkt aan de situatie tussen Ayrton en mij, maar het was voor het team heel goed. We waren het beste team.Als er een probleem ontstaat, is het management er verantwoordelijk voor dat die problemen weer worden opgelost. Het wordt moeilijk maar het kan werken. Het zou makkelijker moeten zijn, omdat Kimi een totaal ander karakter heeft".


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

vlindertje
Rookie

precies zoals ik er ook over dacht.

daarnaast, moet je eerst iets proberen voordat je weet dat t werkt.
je kunt, zoals velen hier, in t verleden kijken.
maar toen ging t om totaal andere persoonlijkheden.
ik ben er van overtuigd dat t een succes wordt,
mits de auto ook een goede ontwikkeling meemaakt!

1 26-09-2013 11:53:34
jesper801
Bronze Member

Tja, Prost zal het wel weten. Hij heeft het immers zelf ook meegemaakt. Toch weet ik het niet zo zeker, Ik denk dat Fernando alleen maar over de boardradio gaat zeuren.

26-09-2013 17:29:01
Sicko
Gold Member

Alonso en Raikkonen levert helemaal geen problemen op. Beide zijn professioneel en ervaren.

Het grote probleem voor Ferrari is dat ze geen 2e rijder hebben die in de races updates test voor de nr. 1 rijder. En dat gaat ze volgend jaar opbreken.

0 27-09-2013 21:16:26
pino73
Silver Member

Hoop dat Prost gelijk krijgt maar ik zie nog wel een herhaling van Senna/Prost in Suzuka voor volgend jaar

0 28-09-2013 16:50:53
;