Menu
© Red Bull

Overname wielerploeg door Alonso mislukt

1 reactie | 2462x gelezen
24-09-2013 11:10

EvDelft |

Fernando Alonso is in onderhandeling geweest met de Spaanse wielerploeg Euskaltel- Euskadi, maar de onderhandelingen zijn spaak gelopen. Dat laten sponsoren van Euskaltel-Euskadi weten.

Bron: Telegraph.co.uk

"We hebben geen definitieve overeenkomst kunnen bereiken. Euskaltel is nu helaas genoodzaakt terug te keren naar het proces van een ordelijke en verantwoorde afsluiting van het project. Voor Euskaltel is dit droevig nieuws, na de hoop die gegenereerd werd door de initiële overeenkomst die bereikt werd eind augustus en door publieke verklaringen destijds van Alonso en de zijnen", aldus de officiële verklaring.

Fernando Alonso is zelf een fanatiek wielrenner en heeft getracht het bedrijf dat het Baskische team de licentie geeft Euskaltel-Euskadi toestemming geeft te blijven racen in de professionele races in 2014.

Alonso liet op Twitter weten dat hij het erg jammer vindt dat de overname niet is doorgegaan: "We hebben alles geprobeerd maar het is gewoon onmogelijk het team te laten racen in 2014. Mijn passie voor de sport blijft intact, dus dit is slechts het begin van de toekomst. Vanaf morgenochtend gaan we werken aan de opbouw, als het moet beginnen we helemaal opnieuw. We maken een team om trots op te zijn".

Na 17 jaar dreigt een faillissement voor het team, dat geleid wordt door de Olympisch wegracekampioen van 2008, Samuel Sanchez. Er werden verder geen financiële details vrijgegeven over het aanbod van Fernando Alonso, maar de Spaanse media berichten dat de tweevoudig Wereldkampioen een bedrag van £ 5.000.000 beschikbaar had voor het project.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

crash2000
Diamond Member

Had ergens gelezen dat Alonso wat mensen weg wilde hebben bij Euskaltel en om de ploeg naar Asturië te laten verhuizen en daar konden ze schijnbaar in Baskenland moeilijk mee leven.

0 24-09-2013 21:02:13
;