Menu
© Red Bull

"Spectaculaire" Bottas maakt indruk op Williams

11 reacties | 2565x gelezen
16-08-2013 13:03

EvDelft |

Claire Williams, de rechterhand van haar vader en teambaas Frank Williams, heeft de 'spectaculaire' Valtteri Bottas een pluim gegeven voor zijn optreden tot dusver.

Bron: RichlandF1.com

Bottas beleeft zijn debuutseizoen in de Formule 1 dit jaar bij Williams en reed zijn eerste race op het circuit van Melbourne. In 2012 was hij de testcoureur. De Fin is nog altijd op zoek naar zijn eerste punten in de Formule 1. Dat heeft mede te maken met de matige prestaties van de FW35, waarmee Bottas zijn debuut maakte.

Ondanks dat heeft de 23-jarige coureur een goede indruk achtergelaten in het paddock met zijn ruwe snelheid. In Canada wist hij zich als derde te kwalificeren en hij staat vaker voor dan achter zijn gerespecteerde teamgenoot Pastor Maldonado, die de Spaanse Grote Prijs wist te winnen in 2012. De stand in de kwalificaties is 6:4 voor Bottas.

Williams liet aan Autosport weten dat ze vol lof was over de nieuwkomer, waarbij ze zijn volwassenheid en zijn buitengewone aanpak prees als hoofdzaken waarom hij zoveel indruk achterlaat bij het team.

"Hij heeft een spectaculaire prestatie voor het team geleverd, dit jaar. Wat bij mij de meeste indruk heeft gemaakt, is zijn volwassenheid en ik denk dat, wellicht vanwege zijn afkomst. Ook ben ik zeer onder de indruk van zijn natuurlijke kalmte welke naar boven komt in situaties waar hij absoluut tegengesteld gedrag zou kunnen laten zien. Hij is geweldig en heeft zich een respect verworven in het team vanwege de manier waarop hij handelt", aldus Claire Williams.

"Hij werkt heel hard om zeker te zijn dat hij zijn steentje bijdraagt aan de progressie van het hele team. Hij heeft alles wat je van een coureur mag verwachten als hij in de cockpit zit. Hij geeft goede terugkoppeling aan de engineers, zodat zij de auto kunnen verbeteren. Hij is geweldig vanuit marketing-oogpunt en hij is een goed leider. Je wilt iemand die, als het even tegenzit, uitstapt en het hele team oppept", liet ze verder nog weten.

Williams staat momenteel negende in het Constructeurskampioenschap met 1 punt, welke gehaald is door Pastor Maldonado tijdens de Hongaarse Grote Prijs. Het is tot dusver een zeer moeilijk seizoen voor het team uit Grove.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;