Menu
© Red Bull

Jarige Alonso krijgt boze baas aan de telefoon

14 reacties | 4176x gelezen
30-07-2013 09:14

rob1981 |

Fernando Alonso heeft na de race op de Hungaroring een uitspraak gedaan die bij Ferrari in het verkeerde keelgat is geschoten. Op de vraag van een journalist wat Alonso graag voor zijn verjaardag wilde antwoorde hij: "Een andere auto" Nou zal de uitspraak op zich wel mee vallen was het niet dat het team uit Maranello zich af vraagt waar de coureur uit Oviedo, Spanje mee bezig is. Tijdens het Grand Prix weekend in Hongarije zou het management van de Spanjaard in gesprek zijn geweest met de mensen van Red Bull Racing. Zo waren daar dus in eens de geruchten dat ook Alonso zich mengt in de strijd om het stoeltje van Mark Webber. Alonso, die gisteren 32 werd, kreeg dan ook op zijn verjaardag een boze Luca di Montezemelo aan de telefoon. Hem werd verteld dat hij zich moest focussen op het team en zijn eigen belangen opzij te zetten. Alle grote kampioenen die voor Ferrari hebben gereden zouden dit gedaan hebben. De uitspraak 'Een andere auto' en de geruchten van een mogelijke overstap van Alonso naar Red Bull Racing vielen dus ongelukkig bij de Italianen. Dat Ferrari niet van loslippige coureurs houd bewees Alain Prost in 1991 door de Ferrari 643 V12 een vrachtwagen te noemen. Na de uitspraak werd Prost op staande voet ontslagen en voor de laatste Grand Prix vervangen door Gianni Morbidelli. De Fransman kreeg een riante vergoeding van het Italiaanse team om in 1992 een sabbatical te nemen.

Bron: RediffSports.com


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Montes
Bronze Member

Haha wel grappig, maar inderdaad niet heel tactisch van de heer Alonso. Kritiek van meneer de president is in het verleden zelden goed gegaan en vaak teken van vertrek. Wat dat betreft past het ook precies in de geruchten die gaan: Alonso naar Red Bull. Hij kreeg namelijk ook de vraag of het klopte dat zijn zaakwaarnemer een overgang bespreekt, waarop hij antwoordde: geen idee.

Zo goed als de Ferrari was in het begin, zo erg onderontwikkeld is die nu.

1 30-07-2013 10:18:18
bengelke
Diamond Member

[quote]Hij kreeg namelijk ook de vraag of het klopte dat zijn zaakwaarnemer een overgang bespreekt, waarop hij antwoordde: geen idee.[/quote]
dat zijn dan weer troubs vo vettel, want ik zie alonso niet zomaar 2-de coureur gaan spelen bij red bull

30-07-2013 10:56:53
Coolduder
Senior Member

Kritiek kun je het beste binnenkamers houden maar desalniettemin geef ik Alonso gelijk. In het begin van het seizoen leek Ferrari een stap in de goede richting te hebben gemaakt maar ze zakken weer terug en zijn inmiddels ook al ingehaald door Mercedes.

Als je ziet wat voor`n resultaten Alonso heeft behaald in deze vrachtwagen de afgelopen jaren dan heeft hij wel recht van spreken.

Alonso naast Vettel in de Red Bull kan wel interessant worden.

0 30-07-2013 10:19:27
Deefje
Silver Member

Rob maakt in het artikel de vergelijking met Alain Prost en dit is net zoiets.Alonso heeft het niet slecht bedoeld,daar ben ik van overtuigd,maar ik snap Luca di Montezemelo volkomen.Ferrari werkt keihard om Alonso een winnende auto te geven en dan komt zo,n opmerking toch een beetje respectloos over.Dat kun je als Alonso zijnde niet maken,al ben je 100 keer jarig.

Ik denk dat als Alonso nog een keer zo,n opmerking maakt,hij nog dit seizoen die andere auto krijgt...

1 30-07-2013 15:35:20

Misschien niet netjes naar je team toe om zoiets te zeggen. Toch kan ik het me wel voorstellen, je rijdt je ballen uit je broek en je komt niet verder. Dat zal geheid gaan frustreren. Naar mijn mening weet Alonso bijna iedere race toch het uiterste uit de auto te halen maar momenteel komt hij daar met die auto niet mee op t podium.

30-07-2013 16:00:37
sanderrych
Senior Member

Hey, misschien gaan ze wel ruilen van auto!
Alonso naar Red Bull, en Vettel met z'n 4de wereldtitel naar Ferrari....iedereen blij.

0 30-07-2013 18:16:17
Indo-Lee
Gold Member

Indien het management van Alonso idd in gesprek is met RBR, dan ziet Alonso dus eigenlijk geen toekomst in het team van Ferrari. Eigenlijk kan ik het mij niet voorstellen dat hij naar RBR gaat, het heeft jaren geduurd eer hij deze positie bij het team van Ferrari heeft ontwikkeld. Bij RBR moet hij dan weer van voren af aan beginnen, hetgeen weer veel tijd gaat kosten.

0 30-07-2013 18:33:32
pino73
Silver Member

Ben benieuwd of we nu ineens een weder opstanding van Massa gaan zien . Want dat zou al een indicatie kunnen zijn dat Alonso echt bij
Ferrari uit de gratie is gevallen Anderzijds zou het ook heel goed kunnen dat dit met de mantel der liefde wordt bedekt
Hoe dan ook Alonso en Vettel in 1 team met het zelfde materiaal
Zou volgend jaar best een leuk duo en mooie strijd op kunnen leveren

1 30-07-2013 19:44:26
Garfield
Senior Member

Ik had vorige week in het topic: Alonso: Verschil met Vettel wordt te groot, ook willen reageren. Want er is een plekje vacant bij Red Bull. Ik heb toen maar even niet gereageerd, want ik vind al lang dat Alonso verkeerd bezig is. (en velen van zijn fans hier) Als nl. bij de start de Ferrari vele plaatsen kan goedmaken is het dankzij hemzelf. Dat Felipe nog beter start, wordt dan niet vermeld, maar het is gewoon de Ferrari die een prima start mogelijk maakt. Als hij met de kwalificatie niet pole heeft is het dankzij de slome Ferrari. Alles wat slecht is door de auto en alles wat wel bereikt wordt is dankzij zijn voortreffelijke prestatie.
Dat is keer op keer voor Ferrari een slag in het gezicht. Want die maakt het mogelijk. Die betaald hem er dik voor. En als je dan nog steeds denkt dat je de beste coureur bent, moet je maar zorgen dat je ook de beste auto krijgt. Dat deed Senna in het verleden ook. Ook al moest hij gratis rijden.

Ik vind de Ferrari trouwens een prima auto. De betrouwbaarheid is zo goed, dat er geen betere team is. De auto start prima. Alleen is de kwalificatie is wat matig, maar Felipe kan daar vaak voor Alonso komen. Dat is iets wat Webber niet lukt om voor zijn teammaat te komen.

Volgend mij heeft Alonso nog een contract bij Ferrari en zal hij er niet aan denken om naar Red Bull te gaan zonder eerste rijder status.
Ik zou het graag zien dat hij daar wel heengaat en gelijk materiaal krijgt dan Seb.
Dan zullen we wel zien of de heer Alonso de beste coureur is, zoals velen hier nog denken.

30-07-2013 20:17:26

Dat Ferrari niet van loslippige coureurs houd bewees Alain Prost in 1991 door de Ferrari 643 V12 een vrachtwagen te noemen. Na de uitspraak werd Prost op staande voet ontslagen en voor de laatste Grand Prix vervangen door Gianni Morbidelli

Alain Prost zij in het GP weekend van Japan 1991. My car's handling worse than "a truck". Hij mocht dat GP weekend uitrijden maar werd daarna zonder pardon de deur gewezen. Hij werd dus niet op staande voet ontslagen.

Ferrari (Vooral de Italianen binnen dat team) zijn trotse mensen en kunnen zulke kritiek niet waarderen. Het zou mij niks verbazen dat Fernando Alonso met zijn laatste seizoen bij Ferrari bezig is.

1 30-07-2013 20:46:49
leo1954
Gold Member

Is Alonso alweer jarig? Feli ouwe!

31-07-2013 00:53:35
;