Menu
© Red Bull

Domenicali: Ferrari nog steeds titelkandidaat

24 reacties | 2062x gelezen
09-07-2013 15:05

rob1981 |

Stefano Domenicali gelooft er nog altijd in dat Ferrari in de strijd is om de wereldtitel. Het team uit Maranello mag dan de laatste vier races de pace niet hebben maar de Italianen blijven optimistisch. Alonso finishte tijdens de Duitse Grand Prix op de vierde plaats en gaf na de race aan dat alleen strategie hen naar het podium had kunnen leiden. Ondanks dat het team niet competitief genoeg is geeft Stefano Domenicali de titel kansen van het team nog niet op. De Italiaan zegt dat Ferrari nog voor 100% in de strijd is om de titel. "We gaan niet halverwege het seizoen de strijd opgeven. We moeten wat dingen gaan veranderen om het gat met de anderen te dichten" vertelt de Ferrari teambaas. "Er komen nieuwe ontwikkelingen op de auto en we moeten gaan kijken hoe die gaan werken met de banden. Dat zijn de meest cruciale dingen en essentieel wil je voor het kampioenschap blijven vechten. Alonso staat momenteel 34 punten achter wereldkampioenschaps leider Sebastian Vettel.

Bron: Autosport.com


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bvonk
Moderator

Zou hij het zeggen om Alonso hoop te geven of zou hij er echt zelf in geloven. Niets is onmogelijk maar Vettel is wel erg goed op weg naar nummer 4 en Ferrari heeft de afgelopen jaren niet echt grote sprongen gemaakt in een seizoen. Maar goed misschien geven de nieuwe banden een doorslag voor een ander team.

1 09-07-2013 20:41:33
mika1
Gold Member

Ja, in je dromen. De kwali pace van de Ferrari is om te huilen en in de race is vaak dan alleen nog een derde plaats haalbaar met wat geluk hier en daar. Ze moeten zelfs oppassen dat Mercedes niet de bandenproblemen op orde krijgen, anders gaan ze die ook niet meer inhalen in de WK stand.

Vettel wordt WK.

09-07-2013 20:49:02
matsracing
Silver Member

De gehele concurrentie mag maar wat blij zijn dat Vettel uitviel in Engeland, anders had hij nog eens minstens 18 punten erbij gehad. Hierdoor lijkt de stand "spannender" dan hij daadwerkelijk is.
Red Bull heeft de laatste jaren bewezen zich het beste gedurende een seizoen te kunnen ontwikkelen, samen met Mclaren. Ik zie niet in waarom dat dit jaar ineens heel anders gaat verlopen. We krijgen volgende week de test waar Mercedes niet aan mee doet, we moeten nog naar Azië waar Red Bull al 3 jaar lang heeft gedomineerd.
Ik sluit me aan bij Mika, Vettel wordt kampioen. Hoewel ik Raikkonen in Hongarije nog zie winnen, daar de Lotus er vorig jaar ook de snelheid voor had.

1 10-07-2013 10:07:04
mika1
Gold Member

@Mano

Ik snap dat het zware tijden voor je als Ferrari fan zijn, maar ik schets gewoon een objectief beeld van de verhoudingen. Je moet niet denken dat je elke race van P10-P8 voor Vettel kan gaan eindigen als die P3-P1 start. Dat zien we nu al heel het jaar en als het geluk niet aan de zijde van Ferrari is, komen ze er gewoon niet bij. Alonso zat zo te vechten in die auto dat hij Hamilton niet eens in de race kon inhalen op opgerookte banden. Niet leuk als Ferrari fan, wel de waarheid.

10-07-2013 10:20:02
maestrocan
Gold Member

Ondanks dat ik niet veel verstand van de F1 heb, denk ik dat Domenicali dit zegt om Alonso en de fans van Ferrari te paaien. Laten we eerlijk wezen: in de kwalificatie komen de wagens van Ferrari meer dan een halve seconden tekort op die van Red Bull. In de race zijn ze min of meer aan elkaar gewaagd, maar omdat Alonso altijd van ver moet komen, is een overwinning zo goed als uitgesloten. Verder schijnt die wagens van Ferrari moeite te hebben met het opwarmen van de banden, waardoor ze niet vooruit te branden zijn wanneer het aan het regenen is of geregend heeft. In Azië en Zuid-Amerika regent het heel vaak. Aangezien er vijf races in deze twee werelddelen verreden zal worden, ziet het er niet al te best uit voor de mannen uit Maranello.

1 10-07-2013 14:15:02
Aero_F1
Silver Member

Ze zijn gewoon op zoek naar een viervoudig wereldkampioen en dan mag sebje naar ferrari toe ;-)

10-07-2013 16:17:57
;