Menu
© Red Bull

Horner vindt verdediging Mercedes mager

6 reacties | 2388x gelezen
21-06-2013 13:20

tonyclifto |

Christian Horner zegt dat hij niet overtuigd was door de verdediging van Mercedes over de bandentests voor het FIA Internationaal Tribunaal.

Bron: EspnF1.com

De teambaas van Red Bull was verrassend aanwezig bij het tribunaal als enige teambaas, Ross Brawn uiteraard uitgezonderd. Nadat hij de dag bij het tribunaal had gadegeslagen zei hij op de vraag of hij de zaak van Mercedes overtuigend vond: "Niet echt, maar het woord is nu aan het Tribunaal. Ze hebben nu alle feiten dus we vertrouwen erop dat zij een toepasselijke beslissing gaan maken."

Horner zei daarnaast dat hij een zware straf opgelegd wilde zien als inderdaad zou zijn gebleken dat in strijd met de regels was gehandeld. "Het is niet aan ons om commentaar te geven over de zwaarte van de straf, maar normaal gesproken wordt een overtreding binnen de sport bestraft met een sportieve maatregel," zei hij. "Ik denk dat het overduidelijk is dat iedere test met een Formule 1 wagen iets bijdraagt aan kennis over die wagen - zeker een wagen van dit jaar - dus is het bijna irrelevant welke banden ze eronder hadden liggen."

Na een beetje doorvragen over welke straf Mercedes zou moeten krijgen zei Horner dat een financiële straf, hoe hoog ook, niet voldoende zou zijn. "Het is natuurlijk aan het Tribunaal, maar het probleem is dat een financiële straf daarna als kosten voor het testen tijdens het seizoen zullen worden gezien. Het allerbelangrijkste is dat er duidelijkheid komt; testen mag of testen mag niet. Het mag duidelijk zijn dat Ferrari ook een paar tests heeft gedaan - hoewel dat in een 2011 wagen was, wat binnen de regels valt - maar het belangrijkste is dat er voortaan transparantie en duidelijkheid over is want de manier waarop de test was uitgevoerd die deugde niet."

Horner wilde schoorvoetend wel toegeven dat de FIA een beetje duidelijker met de situatie had kunnen omgaan. "Er is misschien wel het één en ander niet helemaal duidelijk gecommuniceerd, maar dat neemt niet weg dat de regels overduidelijk zijn; bij de FIA wordt er veel tijd geïnvesteerd in het schrijven van de regels dus ik vind dat het voor alle teams duidelijk moet zijn wat de regels zijn."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Hell_Pet
Bronze Member

Ik vind Horner een beetje mager, ga eens wat meer eten.

0 21-06-2013 13:38:12
Baremans
Silver Member

Toen zijn team onder vuur kwam te liggen met de flexibele voorvleugels, kwam er ook niets anders uit zijn mond dan "we komen door de test van FIA, dus we zijn in orde", terwijl ierdereen op de beelden kon zien hoe flexibel die voorvleugels waren. Ik wil maar zeggen dat "duidelijk" een rekbaar begrip is in de F1.
En dat is niet per sé de fout van de FIA. Dat is minstens even veel de fout van de teams die het de FIA zo verdomd lastig moeten maken en altijd op zoek gaan naar een punt of komma die mogelijk anders kon geïnterpreteerd worden, om toch maar een regel te proberen omzeilen.
Zo lang teams zich daarmee bezig houden, zal de FIA er nooit in slagen om elk aspect van de regels "duidelijk" te omschrijven.

1 21-06-2013 14:14:48

Rookie

Ik vond zijn verdediging over Moersleutel-gate in Canada anders ook maar magertjes vorig jaar toen zij een poging waagden om de sport in diskrediet te brengen. Met de hulp van de FIA is daar echter niets mee gebeurd. :-)

21-06-2013 14:56:07
Indo-Lee
Gold Member

Indien Mercedes en Pirelli schuldig worden bevonden, is de FIA toch de eind verantwoordelijke in deze hele zaak. Zij hebben de goedkeuring gegeven.

0 21-06-2013 20:42:18
;