Menu
© Red Bull

Wolff praat niet over eventuele strafmaat

2 reacties | 2208x gelezen
31-05-2013 14:42

Dexter |

Mercedes Motorsport baas en tevens mede-eigenaar Toto Wolff weigert in te gaan op de vraag of hij bang is voor een mogelijke straf naar aanleiding van de veelbesproken 'geheime' Pirelli test in Barcelona. "Het is niet aan ons om de strafmaat te bepalen of ons daar druk over te maken." We respecteren de FIA. Ze werken zeer professioneel en transparant. Ik heb vertrouwen in het onderzoek," zegt Wolff Dr. Helmut Marko vergeleek de situatie met 'spygate' in 2007. In dat jaar werd McLaren beboet met $100.000.000 dollar en uitgesloten van het kampioenschap. Ondanks dat Ferrari en Red Bull de enige teams zijn die een officieel protest ingediend hebben, wordt algemeen aangenomen dat de andere teams ook achter het protest staan. Gerhard Berger is van mening dat zowel MGP als Pirelli fout zitten. "Ik zou Pirelli niet uitsluiten in deze," zegt hij. "Het is voor beide partijen van belang om openheid van zaken te geven." Na de nodige persconferenties nam Paul Hembery nog even de mogelijkheid om te klagen. "Het ontwikkelen van de banden ligt moeilijk want we kunnen ze niet goed testen," aldus de Pirelli directeur. "Hij vergat er wel bij te zeggen dat men zojuist een 3-daagse test met Mercedes achter de rug had," zegt Mika Salo.

Bron: grandprix247.com


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Het blijft een vreemde zaak. Waarom is de test niet openlijk aangekondigd als het allemaal legitiem was? Hier is meer aan de hand. Binnenkort worden alle nieuw te leveren Mercedesen op Pirelli-banden geleverd.

0 01-06-2013 09:17:04
Indo-Lee
Gold Member

Pirelli heeft Mercedes gevraagd voor deze test en niet andersom. Het had elke ander team kunnen zijn, RBR of Ferrari. De FIA heeft hiervoor hun goedkeuring gegeven, dus een straf voor Mercedes vind ik zeker niet gepast. Als iemand een straf moet krijgen is het de FIA zelf. Pirelli en of de FIA had deze test bekend moeten maken.

0 01-06-2013 09:36:13
;