Menu
©

Williams stapt in 2014 over op Mercedes motoren

4 reacties | 2057x gelezen
30-05-2013 15:20

Panoz |

Williams heeft bekend gemaakt dat het een lange termijn deal met Mercedes heeft gesloten. Vanaf volgend jaar zal de Britse renstal dus gaan rijden met Mercedes motoren. Sinds de start van 2012 rijdt Williams weer met Renault motoren maar aan die samenwerking zal volgend jaar dus alweer een eind komen. Voor de nieuwe motorenformule die volgend jaar van kracht zal zijn heeft Williams gekozen om te switchen naar Mercedes. De deal is tijdens het raceweekend in Monaco beklonken. Williams zal nog wel hun eigen versnellingsbak blijven gebruiken maar zal de in de motor geïntegreerde energy recovery systemen van Mercedes gaan gebruiken. Deze nieuwe deal houdt in dat Mercedes in 2014 vier teams van motoren zal voorzien, te weten; Mercedes, McLaren, Force India en Williams. McLaren zal in 2015 echter weer overstappen op Honda motoren. Frank Williams zei over de deal: “Ik ben blij dat ik onze samenwerking met Mercedes voor 2014 en daarna aan kan kondigen. Mercedes Benz is altijd één van de succesvolste motorleveranciers van de sport geweest en wij geloven dat zij een extreem competitief motorpakket aan kunnen bieden.” “Ik wil ook van deze gelegenheid gebruik maken om Renault te bedanken voor het harde werk dat zij sinds onze hernieuwde samenwerking in 2012 voor ons hebben gedaan. We hebben van een sterke relatie kunnen genieten die door de jaren heen goed is geweest voor veel succes. Hun motor bracht ons vorig jaar ook weer een overwinning tijdens de GP van Spanje,” voegde hij er nog aan toe. Renault heeft ter vervanging van Williams al een deal gesloten met Toro Rosso voor 2014 en daarna.

Bron: espnf1.com


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Alleen een note:

Dat er in de F1 heel vaak gesproken wordt over hun "harde werken" terwijl er gewoon gewerkt wordt.

Wat is "hard werken" nou eigenlijk. Vallen er slachtoffers, moeten er mensen beademd worden, krijgen ze hun uren niet betaald, werken ze tegen hun wil, worden ze geslagen oid?

"Er wordt hard aan gewerkt" is niets anders dan dat er iemand mee bezig is en er, zeer doorzichtig, niet "harder" aan gewerkt wordt dan mogelijk.

0 30-05-2013 19:21:20
Indo-Lee
Gold Member

De Renault motoren zijn zeker niet slecht te noemen. Kijk maar naar de resultaten van RBR. Maar wat is de reden dat Williams switched naar de motoren van Mercedes. Zal het toch de prijs zijn?

1 31-05-2013 06:40:45
Mr_Hond
Gold Member

Indo-Lee, beetje .
Maar vooral politiek.
Renault is dik met Red Bull nu die veel geld hebben.
RBR en STR gaan met Reanult rijden.
Renault wil maar 3 teams leveren en de 3de is Caterham.
Slimme zet van Renault.
Nu leveren ze aan een top team, midden team en achtehoede team.
Ze zullen elkaar nooit in de weg rijden zo.
Lotus gaat ook de Reanult motor kwijt raken alleen wanneer is de vraag en welke motor daar komt is de vraag.

Alleen de lange deal verbaasd me.
Ik had verwacht dat ook Williams met Honda motoren zou gaan rijden.
Maar blijkbaar niet.

31-05-2013 08:41:15
;