Menu
© Red Bull

Ferrari neemt schuld op zich voor crash Alonso

16 reacties | 4251x gelezen
24-03-2013 14:24

Panoz |

Ferrari teambaas Stefano Domenicale heeft bevestigd dat het de schuld van het team is dat Fenando Alonso niet binnenkwam voor een nieuwe voorvleugel tijdens de beginfase van de race. Fernando Alonso maakte in Maleisië een goede start en won direct een aantal posities en stoomde door naar P2. Dit succesje was echter van korte duur want in de tweede bocht reed hij tegen de auto van Sebastian Vettel aan en beschadigde daarbij zijn voorvleugel. De voorvleugel hing scheef onder de auto maar Fernando Alonso reed er gewoon mee door terwijl hij de mogelijkheid had om een pitstop te maken. Hij kon zijn positie nog even vasthouden tot de vleugel de geest gaf, onder de auto terecht kwam en er vervolgens voor zorgde dat de Spanjaard uit de race crashte. Achteraf bleek dat de beslissing om met de kapotte vleugel door te rijden door het team zelf is genomen. Ferrari hoopte namelijk dat Alonso lang genoeg door zou kunnen rijden tot de baan droog genoeg was voor de slicks en dat hij op die manier een extra stop kon voorkomen. Domenicale zei over het voorval: “We hebben een gok genomen die zich niet uitbetaalde. Na de touche was de race nog niet direct over en ik dacht dat we in de overgang zaten van het nat naar het droog.” “Onder normale omstandigheden zou je naar binnen komen maar tijdens zo’n overgang, als je denkt dat de vleugel het nog overleeft, probeer je het en wacht je af. Er is een kans dat je de pit in komt, je droogweer banden erop kan gooien en dan ben je de held van het weekend. Jammer genoeg bleef de vleugel er niet op zitten,” voegde hij er nog aan toe. Domenicale benadrukte dat het een beslissing was van het team om dit risico te nemen en dus niet die van Alonso zelf. “De beslissing is op de pitmuur genomen. Natuurlijk kan Fernando het wel voelen in de auto maar hij kon de schade zelf niet zien. Wij nemen de verantwoordelijkheid als team. De touche met de auto van Vettel was jammer omdat we anders waarschijnlijk goede punten hadden kunnen scoren. Fernando is niet blij dat hij hier puntloos weggaat maar hij is positief en kijkt vooruit. Hij weet dat we nog wat hebben waar we mee kunnen spelen,” aldus Stefano Domenicale.

Bron: Autosport.com


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Fasterrrr
Rookie

Zonde...........
zonde...

[color=0000FF">Edit Crash2000: Dit soort reacties zien we liever niet @Fasterrr, onderbouw je reactie. Zie ook het FAQ. BvD.[/color">

1 24-03-2013 15:01:11

Ja inderdaad zonde maar wel zijn eigen schuld. Ik was echt verbaasd toen hij de pit voorbij reed. Ik dacht met al zijn ervaring rij je toch niet door? Blijkt nu dus dat het een gok van het team was, dure gok trouwens. Dat kan hem op het eind van het seizoen net t verschil weer maken.

24-03-2013 15:04:32
agricondor
Senior Member

Wat een domme actie van die Alonso.Maar ik vindt het prima zo.

1 24-03-2013 15:45:50

Rookie

[quote]Wat een domme actie van die Alonso.Maar ik vindt het prima zo.[/quote]

Je kan misschien beter eerst eens het artikel lezen alvorens een reactie neer te zetten...

Ferrari heeft beslist om Alonso door te laten rijden, niet Alonso zelf...

24-03-2013 15:58:41
pino73
Silver Member

Hij heeft gegokt en helaas het heeft niet zo mogen zijn
En wij hebben in het verleden wel meer wagens door zien rijden met een beschadigde voorvleugel Dus snap enig sinds de beslissing wel Het toont trouwens ook aan hoeveel vertrouwen Alonso in het Ferrari team heeft !!

2 24-03-2013 16:11:19

[quote]Het toont trouwens ook aan hoeveel vertrouwen Alonso in het Ferrari team heeft !![/quote]

Nou inderdaad, dat dacht ik ook toen ik het las, je raast wel vol gas door wetende dat er wel iets goed fout zit. Dat moet je ook wel durven.

24-03-2013 16:33:17
stevegek
Silver Member

De schade die hij opliep was niets doms aan, het is glad, het is de start, het gaat mega snel en de auto voor je kan net even eerder gas los doen of remmen... meer domme pech dat dit hem overkwam. Ik vind echt niet dat hij hier heel veel aan kan doen. Of bij de start 30 meter afstand extra bewaren? Dan verlies je plaatsen.

24-03-2013 16:54:14
jacco2
Bronze Member

En ook al ging hij naar binnen dan stond hij gelijk 25 sec achter dan had hij echt nooit meer een top resultaat neer gezet.
Je zag dat aan massa die liet zien dat ferrari niet echt de snelheid had deze race, alleen op het eind ging het beter.
Ik vond het wel mooi om te zien hoe alonso met een kapotte voorvleugel die webber 1 ronde achter zich houdt.
Verder was het wel een mooie race alleen verpestte mercedes een mooi gevecht op het eind.

0 24-03-2013 21:02:00
Dexter
Silver Member

Ik had echt het idee dat Vettel hem een brake test gaf, een bocht eerder zie je nog dat Alonso echt eieren voor zijn geld nam, door rustig aan te doen. Je kunt ook overal spoken zien. Zag je zijn 'remlichten' aangaan dan?

Het was gewoon een tricky start, het was glad en hij zat er iets te dicht op. Je neemt een risico en dit keer loopt het mis. Moet er dan wel bij zeggen dat Vettel ook geluk had. Voor hetzelfde geld reed Alonso zijn achterband lek. Ik ben overigens wel verrast door de snelheid van Ferrari.

0 25-03-2013 07:38:05
Vaillant
Bronze Member

het is misschien wel heel sympathiek dat ferrari de schult op zijch neemt, maar de schuld ligt natuurlijk bij alonso zelf.
de keuze van ferrari was op zich begrijpelijk, men wist dat met met een ronde of 5 de banden moesten wisselen, dus nam men de gok om 1 stop te sparen. het pakte alleen verkeerd uit.

0 25-03-2013 09:20:47
WerfieF1
Bronze Member

"Mosterd na de maaltijd" , ik denk dat een ieder die iets langer F1 volgt wel degelijk weet dat als de omstandigheden 100% droog waren geweest Ferrari Alonso direct naar binnen geroepen had.

Ze hebben in minder dan anderhalve minuut besloten om de gok te nemen dat de voorvleugel het een paar rondes uit ging houden. Helaas kwam er te veel druk op het (verkeerde) rechte stuk en de voorvleugel schoot onder de wagen . . . . .

Jammer voor Alonso , maar zoals Ferrari al aangeeft verkeerd gegokt . . . . .

0 25-03-2013 12:30:17
dickyduks
Silver Member

alons had het zelf ook kunnen weten dat de voorvleugel er af zou kunnen gaan, met al zijn ervaring in de f1 moet hij weten dat je een nieuwe voorvleugl moet halen, ondanks dat het team zegt blijf maar door rijden.
vind het een fout van het team en van alonso al helemaal.

0 25-03-2013 12:58:22
Indo-Lee
Gold Member

Ik vond het al vreemd dat Alonso niet naar binnen ging voor een nieuwe neus. Maar dit is duidelijk genoeg, keuze van het team en helaas de verkeerde.

0 25-03-2013 18:25:17
;