Menu
© Red Bull

''Het risico voor Lewis is dat Mercedes vertrekt''

6 reacties | 2872x gelezen
16-01-2013 15:01

MadMarkie |

Sir Jackie Stewart denkt dat Lewis Hamilton een risico heeft genomen door bij Mercedes te gaan rijden omdat ze op elk moment de stekker uit het team kunnen halen. Mercedes kwam in 2010 terug als volledig eigen fabrieksteam door BrawnGP over te kopen. Voorlopig heeft het nog niet gewerkt. In drie seizoenen hebben ze één overwinning weten te scoren met Rosberg en elk jaar zijn de ambities erg goed maar komt het er in de praktijk niet uit. Je zou eerder zeggen dat ze steeds verder terugzakken. Stewart is bang dat als ze blijven falen ze de stekker eruit trekken. Dan blijft Mercedes wellicht een motorleverancier maar dan zou Hamilton zonder stoeltje zitten. Stewart zei tegen Autosport: ''Ik denk dat Ross Brawn een fantastisch vent is en Mercedes is één van de grootste merken in de autosport historie maar ze moeten winnen, de Silver Arrow moet winnen. ''Of het nu Stirling Moss was of Juan Manuel Fangio of Rudolf Caracciola of al die andere goede rijders uit de vroegere jaren toen Mercedes de sport betrad, ze wilden en moesten winnen. Als ze dit niet deden dan verlieten ze de sport. Dat is nu het risico, als ze in één van de komende seizoenen blijven falen dat is het zo gebeurd. Ze houden een gesprek van vijf minuten met een aantal mensen die absoluut geen interesse in autosport hebben en weg zijn ze. Ze houden van de resultaten als ze winnen maar hebben een hekel aan verliezen. ''Als je het goed gaat bekijken dan had de keuze om bij McLaren te blijven verstandiger geweest en meer hoopgevend voor de toekomst. McLaren is een team dat er altijd zal zijn, daar ken ik ze te goed voor. Ze zullen de autosport nooit verlaten'', aldus Jackie Stewart.

Bron: PlanetF1.com


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

matsracing
Silver Member

Hij kan zomaar eens gelijk hebben!
Als ik terugdenk aan hoe Mercedes in 2010 de sport in kwam werd ik bijna nerveus van de verwachtingen. Deze waren nog hoger en vooral nog sneller dan die destijds van Toyota.
Ik vond het een totaal een verkeerde instelling om aan een F1 avontuur te beginnen, waarin het lastig is om succesvol te worden en dat ook veel tijd kan kosten. Als ze het deze tijd niet gunnen, wordt het niks.

0 16-01-2013 15:24:48

Hij heeft toch voor 3 jaar getekend? Er zal vast wel in het contract staan dat mochten ze eerder de sport verlaten ze zijn contract voor de volle 3 jaar moeten doorbetalen. En mocht het zover komen is er echt wel een ander team wat Lewis binnen haalt. Zie m ook nog wel een keer voor Red Bull uit komen. Misschien naast Vettel, of op de stoel van Vettel. Zijn ambities zullen ook niet alleen bij Red Bull liggen.

0 16-01-2013 15:25:04

Lewis heeft inderdaad een contract voor 3 jaar. Er zal zeker in dat contract staan dat Mercedes voortuidig de sport niet zal verlaten. En als ze dat wel doen, zijn er genoeg teams die Lewis als coureur willen!

0 16-01-2013 15:31:30
Conundrum
Senior Member

"Voorlopig heeft het ze geen windeieren gelegd."

Ik denk dat jullie het juist andersom bedoelen.

1 16-01-2013 15:55:30
MadMarkie
Diamond Member

[quote]"Voorlopig heeft het ze geen windeieren gelegd." Ik denk dat jullie het juist andersom bedoelen.[/quote]

Ja idd.....beetje stom van me, heb hem aangepast ;-)

16-01-2013 15:58:19
Quantanary
Silver Member

De F1 sport heeft niets aan teams die vertrekken als ze niet kunnen winnen. Liever kwijt dan rijk!

Er zijn maar een paar teams die door dik en dun gaan in deze sport. Hij had beter bij 1 van dit soort teams gebleven.

Ik ben het er wel mee eens. Laat dat Mercedes maar vertrekken.

0 18-01-2013 10:19:48
;