Menu
© Red Bull

Romain Grosjean is vastbesloten

9 reacties | 1961x gelezen
19-12-2012 04:55

rob1981 |

De Franse autocoureur Romain Grosjean is vastbesloten om van 2013 een beter en constanter jaar te maken dan hetgeen hij afgelopen jaar heeft laten zien. De teamgenoot van Kimi Raïkkönen wil het vertrouwen dat Lotus in hem heeft gesteld volgend jaar terug betalen. "Ik moet zeggen dat ik best slapeloze nachten heb gehad. Even heb ik gedacht dat Brazilië m'n laatste race in m'n loopbaan zou zijn geweest binnen de Formule 1," laat Grosjean weten. De Fransman die in 2009 debuteerde bij Renault en daar zeven races reed, heeft naar eigen zeggen een leerzaam maar hard jaar achter de rug. "Er zijn harde woorden gevallen binnen het team. Dit was op dat moment niet leuk, maar ik begrijp die woorden nu wel. Het was gewoon nodig. Ik heb die woorden in me opgenomen en er ook zeker iets mee gedaan," zegt de Fransman. Grosjean werd dit jaar verbannen van de Italiaanse Grand Prix, nadat hij op Spa Franchorchamps een van de kanshebbers op de wereldtitel, Fernando Alonso, van de baan had geramd. De op maandag aangestelde Lotus coureur laat weten dat dit nooit zijn bedoeling is geweest. "Sindsdien hebben we erg goed met elkaar samengewerkt om dit soort dingen in de toekomst te voorkomen. Ik ben geen rookie meer dus ik wil de fouten die ik maakte ook nooit meer maken. Wat geweest is, is geweest. Ik kijk vooruit naar 2013 en wil daar een beter jaar van maken dan dit," besluit Grosjean. Grosjean eindigde op een respectabele achtste plaats in het rijders kampioenschap met 96 punten. Afgelopen zondag schreef hij 'The Race of Champions' op zijn naam.

Bron: Supersport.com


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

De "Spa-gate" zal waarschijnlijk nooit opgehelderd worden. Een wagen met een Renault-motor torpedeert de belangrijkste concurrent van de wagen die wint, met een Renault-motor.

1 19-12-2012 20:46:15
GPGert
Bronze Member

Inderdaad Sicko. En de grote vraag is of Grosjean positief heeft getest op de dopingtest en of de FIA dat koste wat het koste onder het vloerkleed heeft willen schuiven.

De uitdrukking 'Spa-gate' is wel treffend wat dat betreft. Ik denk dat de deksel nog wel van de beerput zal gaan. Het wordt een warme winter, mark my words!

19-12-2012 20:59:00
leo1954
Gold Member

In "Spa-gate" geloven is net zoiets als het geloven in het einde der tijden, nog twee dagen en het is zo ver. Jaja, mark my words!

Renault heeft het daar overigens op een akkoordje gegooid met Mercedes, die motorfabrikant zou als springplank dienen om zo over de Ferrari heen te vliegen. Begrijpelijk, een directe aanval zou te opvallend zijn geweest. Het is in dat licht dan ook niet moeilijk te begrijpen dat Ferrari, terecht boos geworden, in Japan Kimi (met Renault motor) naast de baan probeerde te drukken. Kimi, ook niet van gisteren hield gewoon zijn lijn aan en poef, daar ging de Ferrarimotor. Een foutje in het onderlinge motoren schandaal was dat Grosjean per ongeluk Webber (met Renault motor) in diezelfde start ramde. Auw. Deze fout is zeker te wijten aan het feit dat Grosjean zo high als een konijn was van alle doping die hij intraveneus tot zich had genomen...

0 20-12-2012 13:17:25
xHouse
Junior Member

Achja Lotus is een van de laatste deftige teams en is te goed voor deze man. Hopelijk doet hij het volgend seizoen wat beter. Anders de deur wijzen en een betere coureur.

lol "spa-gate" Als je dit serieus neemt...
Enigste gates in F1 dat ik ken is Spy & Crash-gate. En nu maar eens raden wie de GP won dankzij het crash-gate incident? Misschien zat hij er ook wel tussen?! MOORDBRAND!1!1!5èOPHANGEN DIE HANDEL!!!1!1!

A) Dus oftewel hebben ze bij Lotus gezegd om Alonso van de baan te rammen. Lotus kreeg hiervoor dan van RBR smak geld.

B) Of zou Grosjean door iemand van RBR dan waarschijnlijk gecontacteerd zijn en een boel centjes gekregen voor Alonso v/d baan te beuken.

Moesten er nog opties zijn, zet ze aub neer! Wel even geloofwaardig als de bovenstaande opties... NOT.
Tis te merken dat een paar niet tevreden zijn dat hun favorietje niet gewonnen heeft. Nochtans is hij (volgens hun) de beste coureur bij het beste team? Waarom wint hij dan niet?
En zeker dat je weet dat Bernie een Ferrari gatlikker is?

Serieus word een beetje volwassen en ga ipv. idiote onzin uit te kramen een beetje positief je favoriet/team aanmoedigen voor 2013. Maar het is natuurlijk makkelijk om als verliezer te wenen, je hebt niets gewonnen dus kun je ook niets verliezen.

EDIT: Lees net dat Montezemolo droomt van Vettel bij Ferrari. Oei? Wat nu Alonso/Ferrari fans? Ben benieuwd, moest dit gebeuren, hoeveel kritiek Vettel dan nog krijgt. Want ja als je bij Ferrari rijd ben je de beste en doe je nooit iets fouts.

1 20-12-2012 17:57:15
leo1954
Gold Member

XHouse, Bernie is feitelijk geen Ferrari "gatlikker" zoals jij dat zegt.

Bernie is een Engelsman en is juist opgekomen voor de Engelse teams. Bernie gedoogd Ferrari, omdat hij natuurlijk wel degelijk de waarde kent van het team Ferrari.
Bernie wil zijn product, de F1, kunnen verkopen en daar hoort Ferrari als belangrijk onderdeel bij. Maar het is niet omdat Bernie nu zo weg zou zijn van Ferrari, het tegendeel is eerder waar.

Ferrari is zonder meer het belangrijkste team van de F1, net zoals Monaco het belangrijkste circuit is. De F1 is denkbaar zonder elk willekeurig team zonder dat de F1 aan wezenlijke waarde verliest, behalve Ferrari.

20-12-2012 19:08:20
;