Menu
© Red Bull

Massa: Het is onzin dat ik Vettel zijn race verpest

7 reacties | 4419x gelezen
25-11-2012 13:35

rob1981 |

Felipe Massa vind het niet leuk dat velen hem linken als de persoon die de strijd om het kampioenschap zal beslissen. De Braziliaan word door diverse media en Formule 1 fans gelinkt als de persoon die Sebastian Vettel uit de race zal rijden. Vettel heeft een voorsprong van dertien punten op Alonso en de Spanjaard kan vandaag alle geluk van de wereld gebruiken in Sao Paulo om Vettel van zijn derde titel af te houden. Het zijn dan ook verschillende media en fans die de teamgenoot van Fernando Alonso, Felipe Massa, hebben gelinkt als de persoon die het wereldkampioenschap zal beslissen. "Ik weet niet waar ze het vandaan halen, maar ik ben een zuiver persoon. Er word gedacht dat ik Sebastian van de baan ram maar waar hebben ze het over? De regels in de sport zijn mij zeer bekend en ik leef op die regels, en er niet overheen" laat Massa weten. Ook Fernando Alonso heeft laten weten dat er in het team niet eens sprake van is geweest om de race op die manier te manipuleren. " Als ik hoop op de titel wil houden zou het goed zijn dat Sebastian uitvalt, maar ik hoop niet dat Felipe daar dan bij betrokken is. Ik sta op dertien punten achterstand en dat zal een zware strijd zijn, en ik hoop een eerlijke. Het neemt niet weg dat ik hoop op een chaotische race met veel regen" laat Alonso weten. Sebastian Vettel is over het algemeen nog rustig en maakt zich nog geen zorgen. "Ik heb dertien punten voorsprong maar zal er tot het einde van de race voor moeten vechten. De voorsprong lijkt veel maar er kan vandaag alles gebeuren" besluit Vettel.

Bron: AP


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Garfield
Senior Member

Het zou ook een nachtmerrietheorie zijn als dat zou gebeuren. Maar reken maar dat daar wel over gedacht en gesproken is. Alonso was er in het verleden ook niet vies van. (Piquet)
Sowieso geloof ik niet meer in die aframtheorieën, zoals ze vroeger plaats vonden. Momenteel wordt het achter de groene tafel afgestraft.

0 25-11-2012 13:39:50
MadMarkie
Diamond Member

Het kan altijd per ongeluk gaan, echter gebeurd het nu zal men altijd denken dat het moedwillig is gebeurd en de enige straf die dan toegepast moet worden is geen kampioenschap voor Alonso. Dit zal niet gebeuren want dat kan de FIA niet maken maar Alonso zou dit kampioenschap dan niet verdienen. Ook een ander kan vettel eraf rammen en dan is Alonso gewoon eerlijk kampioen. Zo ook wanneer een ander Alonso eraf ramt. Ook Webber kan het Alonso moeilijk maken maar Webber en Alonso zijn vrienden en ik denk niet dat Webber hier open voor zal staan. Sterker nog niemand mag er open voor staan want dan wordt het een corrupt spelletje, dat hebben we al eens meegemaakt met Piquet en Renault en jawel, Alonso ;-).

1 25-11-2012 13:50:03
GPGert
Bronze Member

Als Massa en Ferrari het toch van plan zijn, dan is wat Massa nu gezegd heeft natuurlijk buitengewoon slim. Zo wordt het stuk makkelijker om te zeggen dat het echt per ongeluk gebeurde! ;-)

Maar hoe zeer ik ook de pest heb aan Massa, ik hoop dat hij het niet doet. Ik wil graag een eerlijke race.

25-11-2012 13:55:37
leo1954
Gold Member

MS, Senna en Prost hadden er geen problemen mee om voor het WK een tegenstander eraf te rammen. Waarbij je in het geval van Senna wel van een terechte rampartij kunt spreken.Een teamgenoot die geen direct belang heeft is bij mijn weten nooit bij een rampartij betrokken geweest. Wel bij een schandaal. Ik ben geen fan van Massa, maar heb geen hekel aan hem. Ik gun hem zijn opmerkelijke wederopstanding. Dat had ik niet meer verwacht. Het geluk is zelden aan zijn zijde geweest, ook niet voor zijn ongeluk. WK zijn in zijn thuisland en op het allerlaatst van je zetel te worden afgeworpen is hard geweest. Ik geloof niet dat Ferrari en Massa zo gemeen zal zijn.

0 25-11-2012 14:41:13
maestrocan
Gold Member

Wat ik niet snap, is waarom de Fia nog geen duidelijke regels hieromtrent heeft opgesteld. Je zou bijvoorbeeld in het reglement kunnen opnemen dat wanneer een teamgenoot van een van de titel kandidaat de andere titelkandidaat moedwillig van de baan rijdt hij zijn licentie verliest. Op deze manier kun je voorkomen dat wedstrijden op dit soort walgelijke wijze, zoals in Singapore gebeurd was, gemanipuleerd worden.

0 25-11-2012 15:56:53
agricondor
Senior Member

Massa moet is eerst proberen in de buurt te komen van Vettel.
Ik zie hem er ook niet voor aan om Vettel eraf te duwen als hij de kans krijgt.
Gewoon lekker racen voor wat je waard bent,en dan zien we wel wie er verdiend kampioen word

0 25-11-2012 16:13:32
;