Menu
© Red Bull

Vettel niet bezorgd over weersvoorspellingen

7 reacties | 2222x gelezen
22-11-2012 17:57

tonyclifto |

Sebastian Vettel zegt dat de dreiging van regen aanstaande zondag gedurende de Braziliaanse Grand Prix hem geen kopzorgen geven voor het winnen van het wereldkampioenschap.

Bron: EspnF1.com

Hoewel hij een voorsprong van 13 punten heeft op Fernando Alonso en hij over een snellere auto beschikt gedurende droog weer condities, won Alonso de natte Maleisische race én pakte hij de pole position in regenachtige omstandigheden in zowel Silverstone als Hockenheim. De weerberichten voorspellen regen voor zondag, maar Vettel zegt dat het nutteloos is om je zorgen te maken over het voorspelde weer.

"Als het gaat om de voorbereidingen in het algemeen, dan doen we alles wat we kunnen doen," verklaarde Vettel. "Als je het hebt over het weer in Sao Paulo, dan kunnen we het net zo goed hebben over het weer in Spa, het weer is er erg veranderlijk. Ik heb een paar lokale mensen gesproken en een paar dagen geleden waren er wat heftige buien die niet voorspeld waren, voor zaterdag en zondag zal er waarschijnlijk wat regen vallen, maar je weet nooit hoeveel en wanneer precies."

Verder zegt hij nog: "Ik heb gisteren aan Pirelli gevraagd of ze al hun containers met regenbanden hier hebben weten te krijgen en volgens hun was dat zo, dus ik denk niet dat we ons zorgen hoeven te maken."

Vettel gaf toe dat hij er vertrouwen in had dat zijn wagen snel genoeg zou zijn om zijn voorsprong in het kampioenschap te kunnen verdedigen, gebaseerd op de prestaties in eerdere optredens op het Interlagos circuit.

"Het circuit scheen onze auto goed te liggen in voorgaande jaren, en ik denk dat we hier aanstaande vrijdag pas bevestiging voor kunnen krijgen, wanneer we het raceweekend aanvangen en proberen ons ritme weer te vinden, maar volgens mij kunnen we niet anders dan vol vertrouwen zijn op dit moment. We weten dat er een hoop staat te gebeuren maar onze uitgangspositie is heel goed."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Hahaha vettel is dus echt nerveus met zn15 punten voorsprong. Dat hij nu al persoonlijk al gaat informeren naar het weer.....

Beloofd nog spannend te gaan worden. Jammer genoeg om de grootste K tijd die je maar voor kan stellen hier 020o-0400 maandagochtend, maar ik ga er deze keer wel voor wakker blijven denk ik (laatste race niet gered :-( )

2 22-11-2012 18:14:06
Jamender
Senior Member

Waar woon jij dan want hier in nl begint de race om 17:00

22-11-2012 18:40:57
leo1954
Gold Member

13 punten Misjab, geen 15 punten. Zijn er maar 2, maar ook die 2 puntjes kunnen grote gevolgen hebben. Hier in Nederland is de starttijd van de de Amerikaanse GP's , zuid of noord, juist erg fijn.

22-11-2012 18:57:12
bvonk
Moderator

Beetje gek dat een coureur gaat informeren over de regenbanden. Er zijn altijd regenbanden beschikbaar als er kans is op regen. Beetje te voorbereid maar het gaat ook nog steeds om het wk. Hoop op een spannende strijd met veel wisselingen om het wk.

1 22-11-2012 19:28:12
mnmracer
Silver Member

Vettel was vorig jaar ook de enige coureur die voor het seizoen bij Pirelli de fabriek bezocht, en we hebben het resultaat gezien. Dit is wat alle grote coureurs doen: overal bovenop zitten.

22-11-2012 23:09:08
;