Menu
© Red Bull

Horner: Dit was misschien zijn beste race ooit

9 reacties | 2416x gelezen
05-11-2012 08:22

rob1981 |

Red Bull teambaas Christian Horner denkt dat Sebastian Vettel tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi afgelopen zondag misschien wel zijn beste race ooit heeft gereden. De Duitser die de race vanuit de pitstraat moest aanvangen worstelde zijn bolide naar een zeer respectabele derde plaats in de wedstrijd. "Dit moet één van zijn beste races zijn geweest. Ondanks een zeer moeilijk weekend verliest Seb slechts drie punten op Fernando" zegt Horner. Horner voegt eraan toe: "Toen we er tijdens de kwalificatie achter kwamen dat er problemen waren, en we wisten dat we vanuit de pitstraat zouden starten, hoopte ik op een achtste of negende plaats in de race. Maar ik ging naar Seb voor de race en hij vertelde me: 'Ik zie je op het podium'. Hij was er absoluut van overtuigd dat hij een goed resultaat zou neerzetten" laat Horner weten. Tijdens de helft van de wedstrijd leek het erop dat Vettel de race zou uit rijden op de eerste set soft banden, nadat hij de race begon op een set medium banden, maar Horner besloot de gok niet te nemen. "We waren aan het nadenken en kwamen tot de conclusie dat het beter was om nog een stop te maken. Dit om het zekere voor het onzekere te nemen" besluit Horner.

Bron: Autosport.com


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

lars75
Diamond Member

Overdrijven is ook een vak!

Hij heeft het niet makkelijk gehad en er voor gestreden. Maar door eigen fouten heeft hij een extra pitstop moeten maken, welke gelukkig voor hem positief uit pakt. Door een andere safetycar hoeft hij geen groot gat dicht te rijden.

Gewoon een sterke race, maar persoonlijk denk ik dat zijn race in Monza een betere was.

1 05-11-2012 08:30:58
bengelke
Diamond Member

Lars, nie #OEPS#len, ge hebt zelf gezien hoe vettel, tot 2 keer toe, een inhaalrace is moete starte, vanaf de laatste plaats........;-)

05-11-2012 08:51:02
madmax
Senior Member

@lars75

Ik denk dat je gelijk hebt. Hoewel het knap was, is Vettel ook goed geholpen door de 2 safetycar situaties.
Hoop wel dat GP van de VS en Brazilie dezelfde spanning gaan geven!

1 05-11-2012 09:07:39
lars75
Diamond Member

Wat heeft die 2e SC dan voor hem betekend, ik zie veel mensen daar naar verwijzen. Maar Vettel lag op P2 maakt zijn stop en komt terug op P4 achter Button. Dan komt door een ongeluk achter hem de SC op de baan, waardoor hij het gat dat hij naar Button en Alonso had zag verdwijnen.

Is dat zijn geluk geweest? Dan valt dat mijn inziens nog reuze mee t.o.v. het 'geluk' dat Alonso dit jaar kent en waardoor hij nog steeds titelpretendent is!

05-11-2012 09:12:12
Mr_Hond
Gold Member

Wat je toch vooral ziet is dat de McLaren en RBR en in zekere maten ook de Ferrari in de juiste handen altijd vooraan komt te staan en het maakt niet uit waar ze starten.
De andere teams zijn echt veel langzamer met hier en daar een uitschieter voor Lotus of Williams.
Maar als je ziet hoe deze wagens rijden, daar kunnen Sauber,Mercedes, FI of wie dan ook niet aan tippen.
Het gat van de top naar het middenveld is echt groot.

0 05-11-2012 10:03:18
FFerarri
Senior Member

Leuk hoe red bull zichzelf altijd ophemelt dit was een goeie race maar zijn beste? beetje zielig zou dat zijn ik denk dat monza zijn beste was als jong broekie zoveel druk was knap.

0 05-11-2012 13:11:46
pino73
Silver Member

Vettel heeft gewoon goed gereden ,Maar om dit nu zijn beste race ooit te noemen Gaat mij ook een beetje te ver
Ja hij reed goed maar heeft gewoon veel mazzel gehad wat betreft de saftycar Of de schade aan zijn voor vleugel voor het zelfde geld was het op dat moment gedaan met zijn race

0 05-11-2012 21:25:16
Indo-Lee
Gold Member

De beste race zeker niet, hij heeft veel geluk gehad door de safety car situatie. Hierdoor heeft hij veel goed kunnen maken. Er zijn andere races geweest waarvan hij idd de beste was.

0 07-11-2012 12:43:30
;