Menu
© Red Bull

''Alonso en Vettel bij Ferrari, geen probleem''

10 reacties | 3082x gelezen
21-06-2012 10:29

MadMarkie |

Ferrari team baas Stefano Domenicali heeft het vuurtje nog wat opgestookt omtrent de geruchten over een toekomstige samenwerking tussen Fernando Alonso en Sebastian Vettel bij Ferrari. Er gaan al lange tijd geruchten dat Vettel na 2014, als zijn contract verloopt bij Red Bull, de overstap gaat maken naar Ferrari. Hoewel dat nog een tijdje duurt maakt Vettel er geen geheim van dat hij ooit heel graag voor Ferrari wil rijden. Zijn huidige contract bij Red Bull eindigt na 2014 maar heeft een optie dat hij na 2013 weg mag als het team hem niet meer kan voorzien van een winnende auto. De grote vraag is echter of de heren Vettel en Alonso wel samen kunnen werken in één team. Het contract van Alonso verloopt na 2015. Het is dan ook voor het eerst, sinds de geruchten gaande zijn, dat Domenicalli zei dat het geen probleem is dat beide coureurs samen in één team zouden zitten. ''Ik denk dat het beide hele intelligente mensen zijn en dat ze heel goed kunnen samenwerken'', aldus Domenicalli. Formule 1 supremo Bernie Ecclestone heeft dezelfde mening als Domenicalli maar waarschuwt Vettel wel dat hij niet te vroeg in zijn carrière de overstap moet maken naar Ferrari. In een interview met de Bild zei Bernie: ''Iedere coureur wil uiteindelijk voor Ferrari rijden. Ik zou Vettel alleen adviseren dit niet in een vroeg stadium van zijn carrière te doen. De meeste coureurs eindigen hun carrière bij Ferrari. Daarom denk ik dat hij ooit voor Ferrari zal uitkomen''. Over een samenwerking tussen Alonso en Vettel zei Bernie dat dit geen probleem hoefde te zijn. ''Beide rijders zijn steeds weer opzoek naar een nieuwe uitdaging en als ze samen in één team zouden zitten dan hebben ze een hele grote uitdaging. Beide rijders denken dat ze beter zijn dan de ander en zitten bomvol met zelfvertrouwen. Stefano moet dan doen wat er wordt verlangt en beide rijders gelijke kansen geven. Het zou hetzelfde zijn als wat ik deed in 1979 bij Brabham met Niki Lauda en Nelson Piquet. Het is heel simpel, ik zei tegen de heren dat wie de snelste is, ook de nummer in het team is'', aldus Ecclestone.

Bron: Thenationale.ae


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

MadMarkie
Diamond Member

Als Vettel wijs is gaat hij eerst nog even een paar jaartjes voor McLaren of Mercedes rijden. Net wat Bernie zei, de meeste sluiten af bij Ferrari en hij is nog erg jong. Ik vind het mooi gezegd van Domenicalli maar dit gaat niet werken twee kemphanen in een team. Als de één maar even denkt dat hij te weinig aandacht krijgt barst de bom. Vettel is geen Massa en Alonso laat zich de kaas niet van het brood eten. Na 2013 of 2014 naar McLaren of Mercedes, als ze dan wat beter zijn en dan op z'n 28ste ofzo naar Ferrari.

0 21-06-2012 12:34:53
Sicko
Gold Member

Je kunt stellen dat Alonso niet meer gaat samenwerken met zijn teammaat. Dat heeft hij in de eerste helft zijn seizoen bij McLaren gedaan en we weten allemaal dat zijn input daar gebruikt werd ten faveure van Hamilton. Het heeft McLaren toen het wk gekost.

En inderdaad, 2014 is veel te vroeg om Vettel eventueel bij Ferrari te gaan halen, te weinig ervaring nog.

0 21-06-2012 12:56:39
Jamender
Senior Member

Nee Massaaaaaaaaaaaaaaa, wat zal er met hem gebeuren....... misschien naar RBR

1 21-06-2012 13:19:24
MadMarkie
Diamond Member

[quote]Nee Massaaaaaaaaaaaaaaa, wat zal er met hem gebeuren....... misschien naar RBR[/quote]

Ik wil niet vervelend doen hoor maar Massa zit niet in een stijgende lijn, hij zal net als vele tweede coureurs in een team terugzakken naar een minder team. Massa mag hopen dat hij bij Williams zou kunnen komen of Force India maar ik denk dat hij eerder richting Caterham gaat. Het probleem is gewoon dat Massa momenteel bij Ferrari steeds verder terugzakt en eigenlijk wordt zijn carriere om zeep geholpen omdat men alle pijlen op Alonso richt.

Een ruil met Sauber zou ook nog kunnen, zijn oude team maar als ik Ferrari mag geloven dan is Perez nog lang niet klaar voor Ferrari.

21-06-2012 13:23:25
leo1954
Gold Member

Zelf heb ik een tijd geleden eens gelezen dat Vettel helemaal geen lange carrière in de F1 als iets vaststaand beschouwd. Dat ging meen ik over het verbreken van het record van MS. Ik heb zo'n vermoeden dat Vettel nog een jaartje bij RBR zal racen en dan naar Ferrari zal gaan. Ferrari weet natuurlijk ook van de wens van Vettel en ik zou er niet gek van opkijken als er al het e.e.a. is besproken. Nog een jaartje of drie vier bij Ferrari en dan wat anders gaan doen.

0 21-06-2012 17:14:10
Indo-Lee
Gold Member

Maar wie wordt dan echt de 1e rijder van het team???
Wij kunnen ons allemaal nog de situatie herinneren bij McLaren, Alonso en Hamilton, hopelijk wordt dan niet herhaald. Eens zien wie dan gaat vertrekken.

0 21-06-2012 17:51:27
mr-Fast
Senior Member

Twee wereldkampioenen in 1 team heeft nog nooit gewerkt.
Je krijgt altijd wrijving wat uiteindelijk resulteert in het net niet kampioen schap.
Een goede eerste rijder en een 2e in dienst van het team dat levert veel eerder een kampioen op.
Iets wat ze bij Ferarri toch wel weten.

1 21-06-2012 18:11:14
Danny006
Rookie

Lewis en jenson gaan toch aardig samen. ook alle 2 1x Wereld kampioen.

21-06-2012 21:54:57
leo1954
Gold Member

Alonso lijkt me ook wel de lastigste coureur om een goede coureur naast zich te hebben, maar als hij nog twee jaar geen WK wordt, gaat ie misschien wel weg. Anders toch wel het jaar daarop. Webber zou dan mooi een jaartje tweede rijder kunnen worden volgend jaar en dan opzouten Alonso:-) Dan kan Vettel komen, samen met Perez.

LH en JB vindt ik toch niet helemaal te vergelijken, die hebben beide andere kwaliteiten en persoonlijkheden. Ik laat dit jaar buiten beschouwing, net als vorig jaar, maar ik schat Lewis toch wel als de nummer 1 in, vind m als rijder wel beter dan JB.

0 22-06-2012 12:40:45
Baremans
Silver Member

Hmmm, een gerucht in juni 2012 dat gaat over een mogelijke rijdersbezetting bij Ferrari in 2015.
Dat moet een nieuw record zijn. De meeste teams weten nog niet eens wie er volgend jaar voor hun zal rijden, laat staan dat ze dat weten voor binnen 3 jaar.
En ook maar eens afwachten hoe Ferrari de motorenwissel verteert. Stel dat ze daardoor terugzakken, dan zal het binnenhalen van Vettel wishful thinking blijven.

0 23-06-2012 08:08:42
;