Menu
© Red Bull

“Emoties spelen geen rol bij bespreking contract”

7 reacties | 2778x gelezen
20-06-2012 15:12

|

Wanneer Michael Schumacher zal overleggen over een nieuw contract met Mercedes voor 2013, dan zullen daar geen emoties bij horen. Schumacher doelt hiermee op de betrouwbaarheidsproblemen van zijn Mercedes WO3 waarmee hij te kampen heeft in 2012.

Bron: Speedtv.com

Het driejarig contract van Schumacher bij Mercedes loopt eind 2012 af. Mercedes staat onder grote druk om de zevenvoudig wereldkampioen een betrouwbare wagen te geven. Ross Brawn heeft aangegeven dat het DRS systeem is aangepast, ondanks dat het zijn positieve waarde bewezen heeft. Schumacher heeft dit seizoen al 4 keer moeten opgeven door betrouwbaarheidsproblemen of fouten van het team. Hierdoor heeft hij slechts twee punten in het WK.

Schumacher laat het echter niet aan zijn hart komen en zegt tegen Motorsport Aktuell: “Wat mijn toekomst in de Formule 1 betreft, zal dit zeker niet op emoties gebaseerd zijn. Dat is zowel positief als negatief bedoeld.”

De Duitser maakt er ook nog even een grapje over dat hij zich voelt als een testcoureur, maar hij verliest zijn vertrouwen niet in Mercedes. Hij vindt dat de huidige WO3 de beste Mercedes is die hij kan besturen sinds zijn comeback in 2010.

Schumacher is wel nog niet duidelijk over zijn toekomst in de F1. “Wanneer het team en ik vinden dat alle belangrijke factoren aanwezig zijn, dan zullen we spreken over een mogelijke verdere samenwerking,” zegt Schumacher. Waarop Norbert Haug zegt: “Er is geen tijdsdruk. We zullen eerst en vooral praten met Michael.”

Een mogelijke vervanger staat al eventueel klaar mocht Schumacher er mee ophouden. Lewis Hamilton is druk in gesprek met McLaren voor een nieuw contract, waarbij vooral het financiële luik een struikelblok blijkt.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;