Menu
© Red Bull

Resultaten bepalen toekomst Mark Webber

2 reacties | 1997x gelezen
20-06-2012 11:28

|

Mark Webber zijn toekomst bij Red Bull zal afhangen van de resultaten die dit jaar worden behaald door zowel de rijder als het team.

Bron: ESPNf1.com

De 35-jarige Webber tekent momenteel op dit punt van zijn carrière enkel contracten voor één jaar. Webber wordt dit seizoen vaak gezien als de vervanger van Felipe Massa bij Ferrari voor 2013, maar Webber wil eerst de resultaten afwachten bij Red Bull voor dit seizoen.

Tegen Autosprint zei Webber: “De resultaten van dit jaar zullen er van afhangen. Tot nu toe zijn ze niet erg constant geweest. Tot in Monaco, waar ik won, had ik het podium nog niet betreden. Maar de kwalificatie is dan weer wel goed verlopen voor mij. Wat mij betreft, heb ik dit seizoen al goed gereden, en ik zie geen verschil met vorig jaar,” zegt de Australiër.

Webber vraagt zich ook af of Red Bull voor volgend seizoen wil veranderen en uitkijkt naar een andere rijder. “Er zijn heel wat mensen die willen overstappen naar Red Bull, maar we moeten ons afvragen of het team wel wil veranderen. Dat is een vraag die enkel Christian Horner, Adrian Newey, Dietrich Mateschitz en Helmut Marko kunnen beantwoorden. We zullen zien wat er gebeurt. Ik heb alleen controle over de dingen die ik doe. Voor zover ik weet, heb ik dit heel goed gedaan,” zegt Webber.

Webber wil afwachten om een contract te tekenen voor volgend jaar bij Red Bull of een ander team. “Op dit ogenblik heb ik geen contract voor volgend jaar. Dat had ik vorig jaar, en het jaar ervoor ook niet. Mijn overeenkomsten zijn enkel geldig voor een seizoen. Nadat die telkens afliep zijn we nooit echt naar de rijdermarkt gestapt. Het kwam er op neer dat we telkens vernieuwden met Red Bull. We zullen zien hoe het allemaal afloopt. Het kan volgend jaar weer even goed hetzelfde zijn. We hoeven niet naar de markt te gaan, omdat de resultaten voor zichzelf spreken,” aldus Webber.

Mark Webber staat momenteel vierde in het WK met 79 punten.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Voor RBR zou het goed zijn om een jong hond ipv Webber te laten rijden.

Ferrari heeft daarnaast helemaal geen belangstelling voor hem. Hij past daar eenvoudigweg niet.

1 21-06-2012 12:36:43
paapmans
Bronze Member

nee waarom zou ferrari webber nemen die hebben een wereld rijder aan massa met zijn 11 punten tegen 86 van alonso.

21-06-2012 21:58:09
;