Menu
© Red Bull

Rosberg verrast door racesnelheid

8 reacties | 2511x gelezen
15-04-2012 12:42

JOOZZT |

Een opgetogen Nico Rosberg zei verrast te zijn door zijn racesnelheid in de Chinese Grand Prix. De Duitser behaalde zijn eerste overwinning, nadat er algemeen van uit werd gegaan dat de racesnelheid van de Mercedes niet zo goed zou zijn, mede omdat het team in de eerste twee races problemen ondervond met de banden.

Bron: Autosport.com

Rosberg reed van start tot finish naar de overwinning en de Duitser moest toegeven verrast te zijn door zijn eigen racesnelheid: “Het is een ongelooflijk gevoel, ik ben erg opgewonden. Het heeft lang geduurd voor mij en het team. We hadden niet verwacht vandaag zo snel te zijn, we wisten wel dat we een goede kans maakten.”

“Het is een perfect weekend geweest, het had niet beter kunnen gaan, ik ben erg blij. Het is indrukwekkend om te zien hoe we ons zo snel ontwikkeld hebben. We kenden wat problemen in de eerste twee races, maakten wat veranderingen en het kwam allemaal goed. Ik kijk uit naar hoe dit verder gaat.”


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Niiek
Silver Member

Top dat Rosberg heeft gewonnen vandaag, maar ik wil Mercedes nog niet de hemel in prijzen. Je maakt niet zomaar 9 tienden in 3 weken goed. (Kwali-verschillen Maleisië en China.) Het circuit was duidelijk voorbestemd voor de Mercedes. Perfect quali-lap van Rosberg, geen enkel foutje, en de race ook soepel uitgereden. Ik ben benieuwd hoe het er in Bahrein voorstaat!

1 15-04-2012 12:48:40
MadMarkie
Diamond Member

Het voordeel zit hem in de kwali en als ze dan bij de race weg kunnen rijden is dat goed, dat moeten ze vasthouden. Ik vond alleen Button ook weer schrikbarend snel met die McLaren. Elk gaatje werd benut en pakte de één na de ander. Button is ontzettend gevaarlijk tijdens de race, als die kwali beter is dan wordt hij met die snelle McLaren lachend kampioen.

15-04-2012 12:59:30
Deefje
Silver Member

Ik ben ook verrast om eerlijk te zijn.Ik had nooit verwacht dat Rosberg op deze manier de race zou domineren.Ik durf nog een stapje verder te gaan:als Michael niet was uitgevallen was het een dubbelzege geworden.

Ik durf wel aan dat Mercedes in Canada,Monza en Spa ook een hele goede kans op de overwinning heeft.In Monaco,Valencia en Singapore zal Mercedes waarschijnlijk niet echt competitief zijn.

1 15-04-2012 14:23:22

Het zal denk ik te maken hebben met de temperatuur. Die W03 vreet banden als de temperatuur hoger is. In China was t redelijk koel.

15-04-2012 14:27:20
Mr_Hond
Gold Member

Precies wat er al vermeld is de baan was heel koud, tussen de 10 en 15 graden dat is echt uitzonderlijk.
Dan gaan de banden langer mee, dat geld voor ieder team eigenlijk.
Als het warmer word slijten banden harden, en dat geld ook voor ieder team.
Het is dus de vraag om MercedesAMG ook die banden onder de knie heeft als het straks weer een baan temperatuur van boven de 30 graden is.
Ik denk het namelijk niet.

Want de koude baan was voordeel 1.
Voordeel 2 was de penatly van Hamilton, want die was echt heel snel, sneller als Button en als hij van af 2 plek heel de tijd de druk op Rosberg had kunnen zetten hadden we misschien wel problemen met de banden gezien.
De RBR en McLaren coureurs waren zo erg met elkaar aan het vechten met hier en daar nog een andere coureur er tussen dat ze nooit echt naar Rosberg konden rijden.
Dan komt die slechte stop van Button er nog bij.
Alles bij elkaar speelde allemaal in het voordeel van Rosberg.

In Barhain kan alles in eens weer heel anders zijn.

0 16-04-2012 08:54:34
;