Menu
© Red Bull

McLaren gaat geen teamorders geven

2 reacties | 1701x gelezen
25-03-2012 09:06

Panoz |

Er is vandaag een grote kans dat de beide McLaren coureurs de strijd met elkaar aan zullen gaan. Beide coureurs zullen er alles aan doen om de race in Maleisië te kunnen winnen. Die strijd kan voor McLaren natuurlijk riskant zijn, maar het team heeft bekend gemaakt dat het niet in zal grijpen, en er dus geen teamorders gegeven gaan worden. McLaren heeft voor de tweede achtereenvolgende keer dit jaar de eerste startrij op weten te eisen, en zowel Lewis als Jenson zijn gebrand op de overwinning. Deze situatie kan voor een team, zoals we in het verleden wel eens hebben kunnen zien, ook gevaarlijke situaties opleveren. Er is een reële kans dat beide coureurs van één team met elkaar in aanraking komen, met voor het team alle gevolgen van dien. McLaren teambaas Martin Whitmarsh is zich terdege bewust van dit gevaar, maar is niet van plan in te gaan grijpen door middel van het geven van teamorders. Whitmarsh zei erover: ”Het is aardig moeilijk om het gevecht tussen de coureurs tegen te gaan. Traditioneel gezien doen we dit ook niet. Ze willen allebei deze race graag winnen, en ze weten dat ze vrij kunnen racen. De afgelopen jaren heb ik aan de pitmuur aardig wat advies gekregen over wat ze zouden moeten doen. Maar over het algemeen heb ik ze toegestaan om te racen met elkaar, en dat verwachten de mensen en de coureurs ook van het team.” Whitmarsh waarschuwt verder nog dat er tot nu toe nog niets gewonnen is in Maleisië. “Het is een veelbelovende start van het seizoen, maar er is nog maar één race geweest. Laten we niet op de zaken vooruit lopen. We hebben één race weten te winnen, en hebben dit jaar hier in Maleisie nog geen punten binnen. We hebben nog 56 hete plakkerige ronden te gaan, en het weer zal ook een rol gaan spelen. We prefereren een droge race, maar dit is Maleisië en hier heb je te maken met het weer,” aldus Martin Whitmarsh.

Bron: Autosport.com


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Als je twee toppers in huis hebt kun je ook niks anders doen dan ze te laten racen met elkaar.Petje af voor McLaren.Veel beter dan teams als Ferrari en Red Bull.Daar zijn team orders aan de orde van de dag.

Als het vandaag droog blijft wint er zeker een McLaren!

0 25-03-2012 09:39:30
Indo-Lee
Gold Member

Teamorders zijn uit den boze. Het zou niet eerlijk zijn als je sneller bent als je teammaat, dat je er lekker achter moet blijven. Van mij uit, mogen ze lkaar passeren zolang ze alle beide op de baan blijven.

0 26-03-2012 09:03:37
;