Menu
© Red Bull

Haug: Nog te vroeg voor de titel

19 reacties | 2368x gelezen
13-03-2012 11:23

MadMarkie |

Norbert Haug gaf afgelopen maandag commentaar op de berichten dat Mercedes de grote verrassing kon worden als het gaat om het gevecht om de titel. Eerdere berichten waren dat de W03 volgens analisten sneller was tijdens de lange runs dan de Red Bull. Norbert Haug zei echter dat het onwaarschijnlijk is dat het voormalige Brawn, nu Mercedes team van plaats vier naar plaats één schiet binnen een jaar. Haug zei: ''Het is nagenoeg onmogelijk om binnen twee jaar met een nog steeds groeiend team, wat nog druk is met de structuur en het opbouwen, ineens het kampioenschap te winnen. De regerend wereldkampioen Red Bull lukte dit niet en ook ons lukte dit niet toen we nog motorleverancier waren voor McLaren, dit is bijna onmogelijk. We moet realistisch blijven en accepteren dat we nog in een groeifase zitten, we zijn er nog niet'', aldus Norbert Haug tegen SID.

Bron: Forumula1.com


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

MadMarkie
Diamond Member

Kijk dit is tenminste realistisch, tuurlijk hoop je op de andere berichten maar dit lijkt me meer waarschijnlijk. Ze moeten gewoon voor P3 gaan nu en soms races winnen, de rest komt later, ze zijn groeiende. Het is ook een teleurstelling voor Mercedes als ze de verwachtingen te hoog leggen, je kunt beter iets afstand nemen, dan valt alles mee. Net wat hij al zei, dit is ook bij RBR niet gelukt en ook destijds met McLaren en Mercedes niet en dat was dan al een topteam.

0 13-03-2012 11:25:52
lars75
Diamond Member

Wanneer blijkt dat zij echt het team zijn dat verslagen moet worden, zal hij dan de titel weigeren omdat het te snel komt? :-)

Ik denk niet dat hij het dan te vroeg vind.

1 13-03-2012 11:36:39
mika1
Gold Member

Echt alles is nu aanwezig bij dit team. Ze hebben tactisch brein Brawn als teambaas, goede coureurs en ze hebben voor dit jaar flink geïnvesteerd in de ontwerpafdeling. Ik zou niet weten wat ze nog meer zouden moeten doen.

Het is nu gewoon kwestie van een goede auto bouwen en ik denk dat ze al een goede stap in de richting hebben gemaakt.

Ik verwacht podia van Mercedes AMG.

13-03-2012 11:53:07
matsracing
Silver Member

Haug probeert hier gewoon druk te voorkomen of eraf te halen. Niet meer en niet minder. De geschiedenis van dit team, ik doel op Brawn GP, leert ons dat wat hij als "nagenoeg onmogelijk" betiteld wel degelijk kan!
Hij geeft verder ook niet aan waar hij wel denkt te staan. Dus nee, ik hang hier niet te veel gewicht aan, de testtijden en analyses zeggen mij veel meer.

0 13-03-2012 11:52:56

Het blijft op en af gaan met nieuwsberichten vanuit en over mercedes. Iedereen heeft weer hoge verwachtingen en de ander blijft bescheiden.. Hopelijk zijn de verwachtingen nu wel waar en is deze bescheidenheid straks niet meer van toepassing :-D

1 13-03-2012 11:57:16

Rookie

Ah, onze braadworst is gewoon zand in de ogen aan het strooien. Die weet gewoon dat die Mercedes straks als de te kloppen bolide van start zal gaan in Melbourne.

De Mercedes en Schumacher vlaggen, posters, minischaalwagens en andere zooi zijn al massaal van onder het stof gehaald...

Bescheidenheid..Wat is dat? :-P

13-03-2012 12:02:23
Mr_Hond
Gold Member

Het zou leuk zijn als ze wel vooraan zouden rijden.
Ik gun Rosberg zoveel meer succes dan hij nu krijgt.
Het zal misschien ooit eens goed komen met dit team maar niet op deze manier.

1 13-03-2012 14:59:59

@ Mr_hond: Hoe bedoel je de laatste zin? Vorig seizoen was een verwarrend seizoen voor alle top teams behalve Red Bull. Toen waren ze snel totdat Red Bull met hun vindingrijke idee kwam.. Mclaren heeft ook aangegeven dat ze er veel moeite mee hadden, upgrades uit de windtunnel bleken op het circuit meer een downgrade te zijn.. Red Bull kon hier alleen maar vlekkenloos mee werken..

Dit jaar zijn ze wederom de meest consistente team uit de wintertests. Ze hebben veel verandering gebracht in het team, hun front ziet er erg stabiel uit zoals je het bij een top team zou verwachten. Nu de meeste truukjes zijn verbannen denk ik dat ze op het juiste spoor zijn beland..

13-03-2012 15:25:24

Ik hoop dat Mercedes dit jaar voor t podium kan gaan. En als ze dat kunnen verwacht ik dat dat op de low-downforce circuits zal zijn. Ik las ergens dat de topsnelheid van de W03 12 km hoger zou liggen dan die van de andere teams. Wellicht komt dat door die W-duct van ze. Verder schijnt de auto nog steeds banden te vreten zoals MrHond al schreef, maar ik hou toch goede hoop :-)

0 13-03-2012 18:21:02
Leperdf1
Rookie

hoop doet leven dus ik hoop dat schumi in spa wk word hoest nu met jullie

0 13-03-2012 20:05:40
mr-Fast
Senior Member

Een WK vind ik ook erg hoog gegrepen.
Maar met een paar podium plekken ben ik al tevreden.
Een GP overwinning voor schummie zou ik echt toejuichen.

Ik ben benieuwd waar iedereen staat na het weekend.

0 14-03-2012 09:46:48
;