Menu
© Red Bull

Ecclestone: Een Britse GP hebben we niet nodig

13 reacties | 2464x gelezen
24-10-2009 10:04

JOOZZT |

Bernie Ecclestone geeft toe dat hij er klaar voor is om de Britse Grand Prix van de 2010 kalender af te halen als Silverstone niet wil betalen wat hij verlangt. Donington heeft nog slechts minieme kansen en men kan er vanuit gaan dat Ecclestone naar het veilige Silverstone zou trekken.

Bron: Motorsport.com

Nadat een woordvoerder van Silverstone had gezegd dat het huidige bod commercieel niet interessant is sloeg de Britse Formule 1-paux terug met de woorden: “Niemand dwingt hen om het te doen.”

Ecclestone zei verder: “We hebben een overeenkomst aangeboden. Hebben we een Britse Grand Prix nodig? Nee. Italië is een traditionele race omdat er altijd op Monza geracet is, Monaco is traditioneel omdat zij altijd hetzelfde circuit gehad hebben. Groot-Brittannië en Frankrijk hebben de race op drie verschillende circuits gehouden. Zij willen een lagere prijs omdat het traditie is. Voor mij is dat niet zo, er is geen bescherming voor de Britse Grand Prix.”

“Ik zou graag een nieuw vliegtuig willen, want dat is traditioneel omdat ik er al veertig jaar één heb, maar niemand biedt mij een goedkoop vliegtuig aan. Zo werkt het niet.”

The Times laat ondertussen weten dat als Donington haar deadline niet haalt zij kunnen rekenen op een kostenplaatje van 15 miljoen pond.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;