Menu
© Red Bull

Voorzichtig optimisme bij Spyker na GP Italië

11 reacties | 2874x gelezen
09-09-2007 21:10

Acido | Met de betrouwbaarheid van de Spyker B-spec lijkt het wel goed te zitten: beide auto's haalden de finish in Monza. Ondanks dat de snelheid er beter in zat dan in de kwalificatie, eindigden de beide oranje bolides na 53 rondes nog wel achteraan het veld, op plek 19 en 20. Desondanks is men bij Spyker niet ontevreden.

Bron: SpykerF1.nl

De tweestopstratiegie die men voor beide rijders uitgedacht had, leverde niet op waarop het team gehoopt had. In de openingsfase reden de Spykers rond in de buurt van de 18e positie, maar het lukte niet om voldoende buffer te scheppen ten opzichte van de directe concurrenten die op een éénstopstrategie reden. Na de tweede pitstop kwamen de Spykers dan ook achteraan het veld terecht en werd de aandacht noodgedwongen verlegd naar het uitrijden van de race.

Adrian Sutil (19e):
"Vandaag was geen geweldige dag, maar we zijn in ieder geval aan de finish gekomen met de nieuwe auto. De balans was in het begin niet echt goed en onder de safetycar vlak na de start kostte het moeite om temperatuur in de banden te houden. Ik had daardoor een slechte eerste stint. De tweede stint was iets beter, al had ik wel last van onderstuur. Volgende week beter..."

Sakon Yamamoto (20e):
"Vandaag hebben we vanaf de start kunnen vechten met andere auto's en moesten we het beste zien te maken van onze tweestopstrategie. Ik kon pushen en zonder problemen het veld bijhouden, al verloren we op het eind wat tijd op de anderen. Ik ben blij dat ik met de B-spec de race heb uitgereden en ik kijk uit naar de volgende race."

Mike Gascoyne (technisch directeur):
"Het was voor ons een solide race en onze racesnelheid was een stuk competatiever dan wat we gisteren in de kwalificatie hebben laten zien. We hebben gekozen voor een tweestopstrategie voor beide wagens en we moesten in de openingsfase plaatsen zien te winnen ten opzichte van de éénstoppers. Dat was echter een moeilijke strategie om goed uit te voeren.
Beide rijders reden desondanks een solide race, in het bijzonder Sakon, die zich duidelijker steeds prettiger voelt in de auto. Het is goed dat beiden de race hebben uitgereden met de B-spec, dat hebben we in onze zak en ik ben ervan overtuigd dat we in de toekomst nog meer uit de auto kunnen halen."

Collin Kolles (teambaas):
"We kunnen tevreden zijn met de dubbele finish met de nieuwe auto, vooral omdat we zo weinig ermee hebben kunnen testen. Nu is het zaak dat we hierop verder bouwen in de volgende Grand Prix en we ons concentreren op verdere vooruitgang in zowel de race als de kwalificatie."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;