Menu
©

Briatore: Rivalen zullen het moeilijk hebben

7 reacties | 1515x gelezen
05-01-2007 00:55

|

2007 is in de F1 het jaar van de veranderingen. Michelin zal verdwenen zijn, en Bridgestone blijft over als enige bandenleverancier. De motorontwikkeling wordt bevroren, en we zien heel wat debutanten hun opwachting maken. Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher ging met pensioen, en Ross Brawn neemt hoogstwaarschijnlijk een sabbat jaar. McLaren zal het 2007 seizoen aanvangen met een volledig nieuw rijdersduo, en Kimi Raikkonen verkaste van McLaren naar Ferrari. Volgens de teambaas van Renault zullen juist die teams, McLaren en Ferrari, het erg moeilijk hebben.

Bron: PlanetF1.com

McLaren kon eind 2005 tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso strikken, en men besliste om de jonge Brit Lewis Hamilton naast hem te plaatsen. Bij McLaren hoopt men om opnieuw op de hoogste plaats te eindigen. Maar Flavio Briatore denkt daar anders over.

“Het zal een moeilijk jaar worden voor McLaren. Ze zullen problemen hebben. Ze hebben altijd fantastische rijders gehad zoals Raikkonen. Ze presenteren hun rijders altijd vroeg, om aan te tonen dat ze zullen veranderen. Maar dit jaar was het de laatste pagina van hun excuses boekje,” zei Briatore.

Briatore zegt er ook bij dat Ferrari niet hetzelfde zal zijn zonder Michael Schumacher en Ross Brawn. Beiden hadden een zeer groot aandeel in het succes van het Italiaanse team, de voorbije 11 jaar.

“Ferrari zonder Schumacher en Brawn zullen minder competitief zijn,” zei Briatore tegen Gazzetta dello Sport. “Dat is volkomen normaal, als je mensen verliest van hun kaliber.”


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

BOTOX
Senior Member

"You go Flavio...!!"

lol, leuk toch, dit uitdagen. Kan ik wel waarderen.

1 05-01-2007 01:36:29
Skrymir
Silver Member

Tjah, Flavio kan niet anders. Hij kan niet zeggen (na vorig jaar beide titels te hebben gepakt)

"Ik hoop dat we ons kunnen meten met de top, we gaan voor een podiumklassering."


Desalniettemin denk ik dat Ferrari, Honda en misschien ook wel McLaren en Toyota sneller zullen zijn.

05-01-2007 07:59:17
ferrariman
Silver Member

zo gaat het toch altijd. iedereen gaat bij anderen dingen aanwijzen waarom het bij hun minder goed zal gaan. uiteindelijk blijkt altijd dat de voorspellingen niet kloppen.

0 06-01-2007 16:14:25
;