Menu
© Red Bull

Button: "Vrouwen kunnen ook meedoen"

0 reacties | 2060x gelezen
10-04-2015 05:00

EvDelft |

Jenson Button staat niet achter het idee om een Formule 1-kampioenschap speciaal voor vrouwen op te richten. Hij is van mening dat er 'geen enkele reden' is waarom de jongens het niet tegen de meisjes op kunnen nemen.

Bron: FoxSportsAsia.com

Een paar weken geleden opperde Bernie Ecclestone dat hij wel een Formule 1-kampioenschap speciaal voor vrouwen zou willen opzetten. Hij voerde als reden aan dat er niet genoeg vrouwen doorstroomden naar de hoogste tak van de autosport. "Natuurlijk willen we vrouwen in de Formule 1, het geeft veel publiciteit en trekt extra sponsoren aan", aldus de Brit.

Button staat, zoals gezegd, niet achter het idee. Volgens de wereldkampioen van 2009 is het racen van de Formule 1-auto's niet langer extreem fysiek uitdagend, waardoor hij van mening is dat het verschil in lichaamskracht tussen mannen en vrouwen teniet gedaan wordt.

"We hebben veel dingen die moeten worden aangepakt [in de Formule 1">, maar ik denk niet dat we een apart kampioenschap voor vrouwen nodig hebben. Er is geen enkele reden te bedenken waarom een vrouwelijke coureur het niet tegen de mannen kan opnemen. Tegenwoordig, met de huidige auto's, is het weliswaar mentaal zwaar, maar fysiek niet meer. Ik kan zelf een marathon niet zo snel lopen als Paula Radcliffe, dus ik weet zeker dat er vrouwen zijn die net zo competitief kunnen zijn in de Formule 1 als welke man ook."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;