Menu
© Red Bull

Susie Wolff ziet geen heil in vrouwen in de F1

1 reactie | 2519x gelezen
30-03-2015 03:21

|

Het is waarschijnlijk een natte droom voor Bernie Ecclestone, een grid vol vrouwelijke F1-coureurs. Maar dat is buiten Susie Wolff gerekend. Zij vind dit maar een dom idee.

Bron: Autoweek.com

Ecclestone lanceerde in Maleisië een aantal voorstellen om het verval van de hoogste tak van de autosport te counteren. Naast punten voor de kwalificatie en de start grid door elkaar te schudden, wil hij een F1 voor vrouwen.

De testrijder van Williams Sussie Wolff is daar niet over te spreken. “Het is zeker en vast niet de juiste stap vooruit. Ik weet ten eerste niet waar je een grid zal vinden met vrouwen die goed genoeg zijn. Ten tweede heb ik heel mijn carrière geracet als een normale tegenstander in de autosport.”

“Waarom zou ik kijken naar een race waar ik alleen tegen dames strijd? Ik kan met mijn hand op het hart zeggen dat het mij niet eens zou interesseren om zulke wedstrijd te winnen. Ik zou eerder helemaal niet in die race aanwezig willen zijn dan dat ik zou winnen. Een race waar ze gewoon een dame zochten om de grid te vullen”, aldus de echtgenote van Toto Wolff.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

JanTod
Silver Member

De Formule Een is vrouwelijker geworden en moet weer terug naar de plek, waar de power soft werd. Haal die softe aanpak weg. Dit is racen met een milieu-missie en een 'wees toch zuinig'-opdracht. Enne wee je gebeente, als je IETS probeert. Iedereen zit zich suf te rekenen, of er wel genoeg benzine is, om het einde te halen en ze rijden zo als tamme konijnen in het rond.

Een coureur neemt teveel risico met het gevolg, dat een ander hem toucheerd en die krijgt drie strafpunten. Als hij er twaalf heeft kan hij een race aan de kant toekijken. G(..)ver de g(..)ver. Ja, het moeten tamme konijnen worden. Niks op het scherpst van de snede strijden. Net zo slim als Max worden: rechts dreigen en links inhalen. Dat is ten minste nog wat, hoewel het maar een klein lichtpuntje is in de suffe misere.

Dat Seb won is prachtig, maar dat Lewis aan het eind van de race geen geschikte banden meer had, zodat hij ook als een tam konijn rond reed, is natuurlijk belachelijk.

Susie zou echt geen slecht figuur slaan met een Williams, zoals die nu rond rijdt, maar willen we dat zien! We willen geen bloed zien, maar er moet wel iets veranderen. Het moet weer een mannensport worden

Groetsels,

Jan Tod

0 30-03-2015 17:12:46
;