Menu
© Red Bull

“Alonso staat voor een heel moeilijke keuze”

5 reacties | 3675x gelezen
09-10-2014 16:00

Schuki |

Felipe Massa bekent dat zijn voormalig teamgenoot bij Ferrari Fernando Alonso voor een moeilijke keuze staat. De Spanjaard moet naar alle waarschijnlijkheid uitkijken naar een nieuwe baas nadat hij aan het eind van het jaar de deur bij Ferrari voor het laatst dicht zal gooien.

Bron: Autosport.com

“Die verandering is niet makkelijk voor hem”, zegt Massa, die concludeert dat de vraag of Honda nog wel competitief genoeg is voor een moeilijke afweging bij de Spanjaard zorgt. Zijn relatie met Ferrari daalde tot onder het nulpunt nadat hij probeerde om stoeltjes te ruilen met Lewis Hamilton van Mercedes. “Hij wilde heel graag naar Mercedes, dat staat vast”, zegt Massa.

Tussenjaar
“Ik denk niet dat hij naar Mercedes gaat volgend jaar”, vervolgt de Braziliaan. “De enige positie die nog vacant is, is bij McLaren. Maar om eerlijk te zijn zit McLaren ook niet op haar hoogste punt en de auto’s zijn tegenwoordig zo gecompliceerd dat ik niet denk dat Honda het zo maar eventjes oppakt.” De mogelijkheid die Alonso nog over heeft – een sabbatical – is volgens Massa nog niet eens zo gek. “Het zal hem wel moeilijk vallen. En het is ook niet goed voor de Formule 1, om een tweevoudig wereldkampioen te verliezen voor een jaar.”

“Hij is een topcoureur en het is voor de Formule 1 te hopen dat hij een stoeltje vindt voor volgend jaar”, aldus Massa. “Het kan gebeuren dat hij er een jaartje tussenuit knijpt, maar ik weet niet of het ook positief voor hem is. Ik ken hem heel goed en de verandering voor hem is lastig. Hij heeft nog geen flauw idee waar hij volgend jaar rijdt. Hij doet er alles aan om te kunnen strijden voor de wereldtitel”, beëindigt Massa, die drie seizoenen aan de zijde van de Spanjaard heeft geracet bij Ferrari.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;