Menu
© Red Bull

Sutil vindt dat Safety car had moeten komen

6 reacties | 3058x gelezen
05-10-2014 11:58

Schuki |

Adrian Sutil is van mening dat de FIA veel eerder de Safety car had moeten inzetten na zijn ongeluk. Hij is van mening dat de crash van Bianchi dan niet had plaatsgevonden.

Bron: Crash.net

"De gele vlaggen werden wel gezwaaid, maar het regende steeds harder en je zag steeds minder", zegt Sutil in een verklaring. "Het was min of meer dezelfde crash, maar met zeer verschillende uitkomsten." Sutil is kritisch naar de raceleiding toe. "Met alle respect, maar iedereen weet dat die bocht lastig is. De FIA had eerder met een Safety car kunnen komen. Het was niet makkelijk om de juiste beslissing te nemen."

Donker
Toen de Safety car wel naar buiten kwam was het volgens de Duitser eigenlijk al te laat. "Het zicht was OK en de baan was ook goed, maar het werd wat donkerder. Misschien hadden we de race eerder af moeten vlaggen." Voor Sutil was het mogelijk dat de race eerder gehouden werd. "Ja, daar hebben ze ook over gesproken. Naar onze mening is niet gevraagd en eigenlijk kan ik er niet heel veel over zeggen, maar het was duidelijk dat het gedurende de dag steeds meer ging regenen. Maar goed, die beslissing is niet aan mij", eindigt de Duitser tegen SkySports.

Lees hier het artikel dat constant updates krijgt over de situatie van Jules Bianchi


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;