Menu
© Red Bull

Mercedes wil ook contract Hamilton verlengen

5 reacties | 3153x gelezen
04-10-2014 10:45

Schuki |

Met de geruchtenmolen op volle toeren in het silly season probeert Niki Lauda orde in de chaos te scheppen voor Mercedes. De Oostenrijker zei tegen SkySports dat het team druk bezig is om het contract van Lewis Hamilton open te breken en te verlengen tot na 2015.

Bron: SkySports.com

Daarmee maakt Lauda direct een einde aan de mogelijkheden voor Fernando Alonso en Sebastian Vettel. Eerder dit jaar werd Nico Rosberg al beloond met een nieuw contract en wanneer Lewis Hamilton bij zal gaan tekenen zal er voor de twee van de grootste coureurs op de huidige grid een plekje minder te verdelen zijn. Een wisseling van de wacht bij Ferrari en Red Bull is ook al niet meer mogelijk omdat Daniil Kvyat het plekje van Sebastian Vettel overneemt.

Gesloten deur
Daar waar de geruchten omtrent een overstap van Alonso naar McLaren-Honda steeds hardnekkiger worden volgt Lauda met Mercedes dus nu de route van Red Bull, die de deur hard dichtgooit voor Alonso. Hoewel Rosberg en Hamilton een contract hebben voor volgend seizoen was er sprake van een mogelijke ander optie door het plotselinge vrijkomen van de Spanjaard. “We hebben Lewis en Nico, beide staan op de eerste startrij morgen. Waarom zouden we iets veranderen?”, laat Lauda weten aan SkySports. “Het is voor ons wel duidelijk. Nico heeft een tweejarig contract, Lewis nog een jaar en we hebben niet eens gesproken met Alonso.”

Derde auto
Lauda voegde onmiddellijk toe dat Mercedes hard aan het werk is om Hamilton ook langer binnen het team te houden. “Zeker. We hopen dat we zijn contract met twee of drie jaar kunnen verlengen. Wij zijn positief, hij zijn positief, dus ik zie niet in waarom dat niet zou gebeuren.” Hamilton reageerde verbijsterd op de vraag of Alonso volgend jaar een Silver Arrow zou kunnen besturen. “Ik ben van plan hier te blijven, net zoals Nico. Misschien dat hij in een derde auto plaats wil nemen, maar ik denk niet dat dat gaat gebeuren”, liet Hamilton weten.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;