Menu
©

Petrov: Mugello circuit is niet veilig genoeg

5 reacties | 1561x gelezen
03-05-2012 16:41

Panoz |

Vitaly Petrov vindt de beslissing om in Mugello te testen maar niks, volgens de Rus is het circuit niet veilig genoeg voor de Formule 1. De teams besloten vorig jaar om de tussentijdse test te gaan houden in Mugello, en voor veel coureurs is dit de eerste kennismaking met het hogesnelheidscircuit in Italië. Vitaly Petrov vindt het geen goede beslissing dat er gekozen is voor dit circuit want hij is van mening dat de veiligheidsvoorzieningen niet voldoen aan de standaard van de Formule 1. Petrov gaf als commentaar: “Ik denk niet dat we hier hadden moeten komen. Het is niet veilig en niet breed genoeg.” “Als je de controle verliest staan de muren erg dichtbij en klap je vol in de bandenstapel. Het is niet voor de Formule 1. Als er iets misgaat met het sturen, je bandenspanning wegvalt of wat dan ook, kun je rekenen op een flinke crash,” voegde de Rus er nog aan toe. Petrov is tot nu toe de enige coureur met kritiek over het circuit, een aantal andere coureurs zijn juist vol lof over Mugello. Mark Webber twitterde na zijn eerste testdag: “Vandaag tien droge ronden gereden in Mugello. Dat staat qua bevrediging gelijk aan duizend ronden in Abu Dhabi.” Ook Daniel Ricciardo was er goed over te spreken. Hij schreef: “Mooi om het beest hier rond te rijden. Geweldig hogesnelheidscircuit.”

Bron: Autosport.com


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Montes
Bronze Member

Tjah Petrov, het is 2 tegen 1. Ik zou juist zeggen dat ze deze baan op de kalender moeten gooien. Prachtige lay-out, maar misschien wel qua inhaalmogelijkheden iets te smal.

1 03-05-2012 16:49:09

Laat ik het niet hebben over Monaco hoe dicht de muur daar op de baan staat, maar Monza was volgens mij ook toch wel een beetje een hogesnelheids baan.Staan de muren ook niet echt ver van de baan.

Sao Paulo, Spa Franchorchamps etc hebben ook toch wel stukken waar de muur op hoge snelheid dicht langs de baan staan!

Nee Petrov, je bent autocoureur geworden en dan weet je dat er muren rondom een circuit staan!

03-05-2012 17:36:11
dickyduks
Silver Member

word tijd dat petrov naar een andre race klase gaat of helemaal gaat stoppen met racen. er zijn toch meer circuits waar een muur dicht op de baan staat.
dus zouden die circuit ook moeten worden geschrapt, nou petrov als je bang word stop dan met racen, klets niet van die onzin.

1 04-05-2012 08:05:18
MadMarkie
Diamond Member

Verbazingwekkende uitspraak van een f1 coureur. Petrov toont angst en dat is niet zo goed voor een coureur. Hij zou eens naar de beelden van de jaren 70, 80 en 90 moeten kijken. Niet te vergeten daarvoor ook maar in die genoemde jaren leken de wagens als wat meer op F1 wagens ;-).

Petrov kan weleens heel hard in de fout gaan als hij met angst in zijn hoofd rijd.

04-05-2012 10:24:16
;