Menu
© Red Bull

Renault heeft 2 potentiële overnemers

5 reacties | 2961x gelezen
04-12-2009 13:50

kurtbogie |

Volgens het Franse nieuwsblad Le Parisien heeft Renault twee serieuze kandidaten om hun Formule 1-team over te nemen: De structuur van David Richards en die van Genii Capital, een Luxemburgs investeringsfonds.

Bron: F1-action.net

Donderdag hield de Raad van Bestuur van het Franse automerk een speciale vergadering. De vraag of Renault zijn Formule 1-team zou verkopen was niet meer aan de orde. Het was meer de vraag aan wie... Le Parisien bevestigde vandaag dat de beide kandidaturen werden besproken tijdens die vergadering.

De eerste potentiële kandidaat is Genii Capital, een Luxemburgs investeringsfonds dat zich al in de autosport heeft geëngageerd met een programma voor jonge coureurs, genaamd Gravity. Eén van hun rijders, de jonge Chinees Ho-Pin Tung, heeft deze week trouwens al met de Renault kunnen testen in Jerez. Le Parisien beweert dat Gravity binnenkort Kamui Kobayashi kan recruteren om Romain Grosjean binnen het team te vervangen.

De tweede kandidaat is beter bekend: David Richards en zijn Prodrive structuur. Hij staat voornamelijk bekend voor zijn Subaru-preparaties en natuurlijk voor zijn periode als teambaas bij Honda en Benetton. Hij is ook de verantwoordelijke voor het Aston Martin-programma in de Endurance Series.

In 2008 probeerde Richards een nieuw Formule 1-team op te zetten, maar dit ging niet door omdat het hem aan de nodige financiële middelen ontbrak. Dit jaar probeerde hij het opnieuw, maar hij kreeg deze keer niet de goedkeuring van de FIA.

Nog steeds volgens Le Parisien zou het voorstel van Genii Capital de meeste kansen maken. Dit investeringsfonds staat er financieel gezonder bij en het zou Renault toelaten om onder haar eigen naam verder te rijden gedurende twee jaar. Ook Bernie Ecclestone zou dit voorstel steunen.

Bernie zei daarover aan The Times: "We moeten het probleem Renault snel oplossen. We zijn druk aan het onderhandelen. Ik ben vol vertrouwen dat Renault volgend jaar onder haar eigen naam zal verder racen en ook de jaren daarop."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;