Menu
©

Williams bevestigt kandidatuur voor 2010

7 reacties | 1318x gelezen
12-05-2009 00:40

kurtbogie |

Sir Frank Williams heeft toegegeven dat zijn team niet meedoet aan de boycot voor de inschrijvingen van het kampioenschap 2010.

Bron: F1-live.com

Toyota en Red Bull hebben al gewaarschuwd, waarbij ze suggereerden dat nog ander groot team hen zou volgen na een geplande vergadering met de FOTA.

Ze zijn woedend op het budgetplafond van Max Mosley en dreigen uit de Formule 1 te stappen. Kleinere teams als Williams en Force India willen daar geen deel aan nemen omdat het voortbestaan van hun bedrijf anders bedreigd wordt. Formule 1 is voor deze teams hun hoofdbusiness.

"Wij racen. Wat kunnen wij anders doen?", vertelde Williams aan het Duitse Auto Motor und Sport, nadat zijn standpunt werd gevraagd omtrent de deadline op 29 mei, datum waarop alle kanditatures moeten ingediend worden voor het kampioenschap van volgend jaar.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bvonk
Moderator

Leuk dat Williams en Force India door willen maar als de rest niet mee doet hebben zij geen motor meer dus moeten ze op zoek naar een nieuwe motor leveransier.

Ik hoop en denk dat de Fota in overleg met de Fia wel een oplossing kan vinden voor dit probleem dat voor elk team acceptabel is. Zie het niet gebeuren dat er grote teams echt gaan opstappen.

2 12-05-2009 01:09:58
Domino
Bronze Member

Het is logisch dat Williams blijft, Williams is een Formule 1 team (en met alle respect niets meer dan dat)

12-05-2009 07:05:43
Paulski
Senior Member

[quote]Leuk dat Williams en Force India door willen maar als de rest niet mee doet hebben zij geen motor meer dus moeten ze op zoek naar een nieuwe motor leveransier.[/quote]

Die motor zou geen probleem moeten zijn volgens mij, aangezien Cosworth een standaard F1 motor kan leveren. ;)

Maargoed, het is inderdaad de vraag of ze dan iemand hebben om tegen te racen.

Wat misschien nog zou kunnen, is dat als 7 teams de F1 verlaten, en 7 of misschien zelfs meer nieuwe teams erbij komen, hebben we alsnog een vol veld :P Of het leuk is, is een ander verhaal. Maar allemaal privé teams met cosworth motoren zou wel erg retro zijn :')

12-05-2009 11:26:37
;