Menu
© McLaren
Nieuws

Mclaren overweegt deelname aan 24 uur van Le Mans

0 reacties | 599x gelezen
15-05-2018 08:50

V.malafronte | Mclaren overweegt serieus om deel te nemen aan de 24 uur van Le Mans vanaf het seizoen 2020-2021, wanneer de regels zullen veranderen. Dat heeft Mclaren baas Zak Brown laten weten.

Bron: Motorsport.com

Nieuwe regels
Op dit moment bepreekt een werkgroep van constructeurs de nieuwe regels voor de hoogste klasse in het langeafstandsracen van het World Endurance Championship (WEC), de LMP1 klasse. Net als bij de Formule 1 zijn de kosten in deze klasse hoog. Dit, in combinatie met het feit dat Porsche en Audi hun prioriteiten hebben verlegd naar andere raceklasses, heeft ervoor gezorgd dat Toyota de enige overgebleven fabrikant is. Toyota wordt enkel vergezeld door een handje vol priv├ęteams. Om de kosten te drukken en nieuwe constructeurs aan te trekken wil de FIA vanaf het seizoen 2020-2021 de regels aanpassen, om de klasse zo toegankelijker te maken.

Voor een team zoals Mclaren zijn deze regelwijzigingen aantrekkelijk. Het team heeft een beperkt budget. Het kan dus niet zomaar deelnemen aan de 24 uur van Le Mans, terwijl Mclaren deze klassieker wel ziet zitten. Het team is niet vies van uitstapjes naar andere klasses, wat al bleek door de deelname van Fernando Alonso aan de Indy 500 in 2017. In het geval van deelname aan de 24 uur van Le Mans is Alonso opnieuw een goede kanshebber om de eer van Mclaren te verdedigen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;