Menu
© Ferrari
Nieuws

Bandenprobleem baart Sebastian Vettel zorgen.

2 reacties | 644x gelezen
15-05-2018 08:45

ewald | Na de vierde plek in Barcelona is Sebastian Vettel bezorgd.

Bron: Sky Sports

Na de tweede pitsstop voor een bondenwissel kwam Vettel weer in de race achter Max Verstappen. Sebastian Vettel lukte het niet om Max Verstappen in de halen. Mede door de goede verdedigende tactieken van Max Verstapen.

Het zou goed kunnen zijn dat de dikte van de bandencompound van de Pirelli ons de das omgedaan heeft. Pirelli heeft voor de Grand Prix van Spanje de compound veranderd om de kans op mogelijke blaren te verminderen. Met de Grand Prix van Monaco zijn gelukkig de oude banden weer terug.

Het zou kunnen liggen aan de dikte van de bandencompound, zo denkt Vettel. Pirelli heeft die dikte veranderd voor de Grand Prix van Spanje om de kans op mogelijke blaren op de banden te verminderen. De Ferrari-coureur: "Het lijkt erop dat de veranderingen die zijn doorgevoerd ons meer pijn hebben gedaan dan onze concurrenten. Gelukkig zijn de andere banden weer terug in Monaco."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

cajos
Bronze Member

Vettel is nooit binnen de afstand geweest van Max om ook maar een inhaalpoging te kunnen doen.

0 15-05-2018 10:12:12
Sicko
Gold Member

In de praktijk heet het "het managen van de banden". Vettel is weer een excuus aan het zoeken voor zijn tekortkomingen. Ondanks zijn veel snellere wagen bleek Vettel niet in staat om Verstappen in te halen.

0 16-05-2018 08:02:50
;